Forskellige alkoholfri drinks
Drinks & Cocktails

De bedste alkoholfri drinks og cocktails

af Redaktionen. 17.12.2020
Foto: Stine Christiansen, Martin Tanggaard og Inge Skovdal.
Her får du vores bud på festlige, alkoholfri drinks og inspiration til at lave dine egne virgin-varianter af de gode, gamle cocktails.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Der kan være mange grunde til, at der skal serveres alkoholfri drinks — oftest er det nok, at der er nogen, der skal køre hjem, andre gange fordi det hele ikke nødvendigvis behøver at gå op i sprut — lækre drinks uden alkohol er nu engang lidt mere ansvarligt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Festlige alkoholfri drinks

Bare fordi du ikke skal have alkohol, skal du ikke gå glip af en lækker, farverig drink, der er hældt i et smukt glas. Vælg en lækker drink, som har noget at byde på ud over alkoholen. En rom og cola giver ikke så meget mening uden rom, men der er masser af drinks og cocktails, der er fyldt med lækre ingredienser, der sagtens kan stå for sig selv.

Når drinken serveres i et pænt glas, ser den både smuk og festlig ud! Servér f.eks. en boblende, intens drink i champagneglas, en cremet smoothie eller mango lassi i et farverigt højt glas eller et klassisk martini-glas, og giv din virgin mojito selskab af et kunsterisk formet glas.

 

TIP: Hvis du ikke vil gå på kompromis med smagsoplevelsen af styrke, så brug Ginger Ale i stedet for alkohol. Smagen af ingefær har nemlig den skarphed, som spiritussen ellers ville bringe til drinken.

Inspiration til alkoholfri drinks

Virgin mojitos

Følg opskriften på de lækreste udgaver af mojito, men uden at bruge rom. Hvor alkoholen mangler, kan bær træde i stedet og give drikken det ekstra element, der skal til for, at de er både lækre og festlige. Ønsker du alligevel en snert af skarphed i drinken, kan du erstatte alkoholen med Ginger Ale.

Mister Cap Driver

Navnet får straks tankerne hen på den, der skal køre hele flokken hjem. Den her alkoholfri drink er måske en af de letteste, der er — men det gør den bestemt ikke mindre lækker.

Sådan laver du en Mister Cap Driver

Ingredienser

  • 2 cl sirup (helst ahorn)
  • 2 cl citronsaft (friskpresset)
  • 5 cl appelsinjuice
  • danskvand

Mix hurtigt sirup, citronsaft og appelsinjuice, hæld i et højt glas og fyld op med danskvand for resten. Kom appelsin eller citron på kanten som pynt.