Fisk og skaldyr

Fiskefilet i sprød panko

Fiskefileten har fået en asiatisk opgradering på julefrokostbordet med sprød pankopanering og chrunchy remoulade. Herlig fornyelse til en elsket klassiker.
af Carsten Kyster Foto: Colombus Leth 19.11.2012

Gør op med den traditionelle fiskefilet med kedelig remoulade. Her får du en funky opskrift på fiskefilet i panko med fræk, hjemmelavet remoulade.

Panko er japansk rasp, som giver en mere sprød panering med store flager. Du kan købe den hos special- og asiatiske købmænd.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Fiskefilet i panko med rå remoulade

4 personer

Det skal du bruge

Fiskefilet i panko:
500 g rødspættefilet
2 dl mel
2 æg
100 g panko* el. almindelig rasp
Olie til fritering
1 citron

Rå remoulade:
100 g gulerod
75 g knoldselleri
75 g pastinak
1 spsk kapers
6 spsk mayonnaise
1 tsk wasabi
Salt

Bryd med traditionerne! Server den traditionelle flæskesteg med frisk grønkålsalat. Få opskriften her

Sådan gør du
Rå remoulade: Riv alle rodfrugterne groft, og hak kapers groft. Rør mayonnaisen med wasabi, og smag til med wasabi og salt. Vend rodfrugter og kapers godt sammen med mayonnaisen.

Fiskefilet i panko: Skær rødspættefileterne midt over på langs, vend dem i melet, derefter i ægget og til sidst i panko-rasp. Dybsteg fisken i olie i ca. 2-3 min., indtil de er gyldne og sprøde.

Prøv også: Andesteg med æbler, timian og rosiner

Læg herefter fiskene på fedtsugende papir. Anret de sprøde fiskefileter på et stykke bagepapir på et fad, og server med rå remoulade og citron skåret i både.

Sammensæt en hel eksotisk og fræk julefrokost med de fem lækre retter i galleriet nedenfor.