Menuer

Forårstegn fra hav og skov

Unghane med morkler er en forårsbebuder
af Marie Melchior, foto: Betina Hastoft 5.03.2010

Kombiner med fisketatar og en lækker sprød rabarbarkage til en elegant middag, der kalder på lyse vine fra Alsace.


Forret:
Riesling d'Alsace eller Grüner Veltliner fra Østrig.
Hovedret:
Sval Bourgogne Rouge eller en Fleurie Cru du Beaujolais. Alternativt Chianti Classico.
Dessert:
Muscat de Frontigan eller Muscat de Beaumes-de-Venise, serveret i duggende glas.


Tatar af helleflynder og laks med spinatsalat og grove croutonerUnghane med citron, hvidløg og persilleRabarbarkage med kokosmarengslåg

Tidsplan

Dagen før:

  • Frys fisk
  • Forbered rabarberkompot
  • Bag kagebund

Tre timer før:

  • Færdiggør dessert
  • Læg skorzonerrødder i marinade
  • Færdiggør fi sketatar og spinatsalat
  • Rist croutoner


Kort før og under middagen:

  • Steg unghane
  • Lav morkelsauce