Fisk og skaldyr er ofte at finde i forretter, og det er ikke svært at forstå. Fisk har en lethed over sig, og derfor egner det sig godt som start på et måltid.
Ofte smager forretterne så godt, at man fristes til at bestille 4-5 forretter som et hovedmåltid.
Især kammuslinger er populært at servere som forret. Man finder kammuslinger i de danske farvande, blandt andet i Nordsøen, Kattegat og Limfjorden. Kammuslingerne er lette at kende, da de har den let genkendelige form sf en halvcirkel med flere streger langs skallerne. Lidt som den type musling et barn vil tegne på et stykke papir.
Kammuslinger har en brunlig og orange nuance.
Prøv også denne forret med rejer!
Det skal du bruge til dampede kammuslinger - asiatisk inspireret
TIP! Retten kan også laves i dampovn eller dampkurve. Saltede sorte sojabønner fås som sort sojabønnepasta eller som hele bønner saltet med ingefær. Bestil gerne kammuslingeskaller hos din fiskehandler.