Forretter

Bruschetta med friske råvarer

Enkel mad som bruchetta kræver råvarer af god kvalitet.
af Redaktionen 2.10.2008

Sørg for at tomaterne er solmodne, brug en god olivenolie og et godt italiensk, daggammelt brød.

8 stk.

4 skiver daggammelt brød, 1 cm tykke
Olivenolie
8 cherrytomater
1 lille skalotteløg
1 fed hvidløg
Salt og peber
1 mozzarellakugle
4 ansjosfileter

Del brødskiverne i to, pensl med lidt olivenolie og rist i ovnen 3-5 minutter ved 170 grader, til skorpen er sprød. Befri tomaterne for kerner og skær dem i tern. Hak løg og hvidløg fint og bland med tomaterne. Smag blandingen til med salt og peber og fordel på brødet. Skær mozzarellaen i tynde skiver og fordel den på brødene. Læg 1/2 ansjosfilet på hver. Rist brødene 5 minutter i ovnen ved 170 grader.

TIPS & TRICKS

Undlad tomaterne, og smør i stedet brødene med grøn pesto, inden løgblanding, ost og ansjoser lægges på. Laver du mange brød, så hæld olie i en dyb tallerken og dyp brødene i stedet for at pensle.