Se også
Forretter
Ricottapandekager med asparges og stenbiderrogn
Byd foråret indenfor med sæsonens bedste råvarer: stenbiderrogn og grønne asparges serveret på de lækreste små ricottapandekager – du får opskriften her!
af Louisa Lorang.
17.03.2023
Foto: Rikke Westesen.
6 personer
Ingredienser
- 200 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 2 dl sødmælk
- ½ citron
- 250 g ricotta
- 5 æg
- Smør til stegning
Tilbehør
- 500 g grønne asparges
- Salt
- 1 spsk. smør
- 250 g mascarpone
- 1 tsk. dijonsennep
- ½ usprøjtet citron
- 300 g frisk stenbiderrogn
- 2 håndfulde brøndkarse
Sådan laver du ricottapandekager
- Bland mel, bagepulver, sukker og salt i en skål. Hæld mælken i en anden skål.
- Pres citronen, så du får 1 tsk. saft, og rør den i mælken.
- Hæld melblandingen i mælkeblandingen, og pisk dem godt sammen. Tilsæt ricotta, og pisk igen, til du har en samlet masse.
- Pisk æggene i 1 ad gangen, til du har en glat pandekagedej.
- Varm smør på en pande, og steg 3 små pandekager ad gangen – portionen rækker til ca. 24 stk. Steg pandekagerne i 2-3 minutter på hver side ved middel varme, eller til de er let gyldne.
Tilbehør
- Skyl aspargeserne, og knæk de træede ender af.
- Bring letsaltet vand tilsat en smørklat i kog i en dyb pande, og lad aspargeserne dampe heri i 1 minut. Afdryp straks.
- Rør mascarpone og dijonsennep sammen i en skål.
- Skyl og riv citronens skal fint, og rør 1 tsk. citronskal sammen med mascarponeblandingen. Smag til med salt.
- Skyl og afdryp stenbiderrogn. Skyl og pluk brøndkarse.
- Anret pandekager, asparges, mascarponecreme og stenbiderrogn på et fad, og servér.