Forretter

Ricottapandekager med asparges og stenbiderrogn

Byd foråret indenfor med sæsonens bedste råvarer: stenbiderrogn og grønne asparges serveret på de lækreste små ricottapandekager – du får opskriften her!
af Louisa Lorang. 17.03.2023 Foto: Rikke Westesen.
tekst i billede
6 personer

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 2 dl sødmælk
  • ½ citron
  • 250 g ricotta
  • 5 æg
  • Smør til stegning

Tilbehør

  • 500 g grønne asparges
  • Salt
  • 1 spsk. smør
  • 250 g mascarpone
  • 1 tsk. dijonsennep
  • ½ usprøjtet citron
  • 300 g frisk stenbiderrogn
  • 2 håndfulde brøndkarse

Sådan laver du ricottapandekager

  1. Bland mel, bagepulver, sukker og salt i en skål. Hæld mælken i en anden skål.
  2. Pres citronen, så du får 1 tsk. saft, og rør den i mælken.
  3. Hæld melblandingen i mælkeblandingen, og pisk dem godt sammen. Tilsæt ricotta, og pisk igen, til du har en samlet masse.
  4. Pisk æggene i 1 ad gangen, til du har en glat pandekagedej.
  5. Varm smør på en pande, og steg 3 små pandekager ad gangen – portionen rækker til ca. 24 stk. Steg pandekagerne i 2-3 minutter på hver side ved middel varme, eller til de er let gyldne.

Tilbehør

  1. Skyl aspargeserne, og knæk de træede ender af.
  2. Bring letsaltet vand tilsat en smørklat i kog i en dyb pande, og lad aspargeserne dampe heri i 1 minut. Afdryp straks.
  3. Rør mascarpone og dijonsennep sammen i en skål.
  4. Skyl og riv citronens skal fint, og rør 1 tsk. citronskal sammen med mascarponeblandingen. Smag til med salt.
  5. Skyl og afdryp stenbiderrogn. Skyl og pluk brøndkarse.
  6. Anret pandekager, asparges, mascarponecreme og stenbiderrogn på et fad, og servér.