Forretter
Forretter
Laksemad med smilende æg og syltede løg
En god laksemad er skøn frokost - og i denne opskrift har den fået en lækker opgradering med smilende æg og syltede løg på surdejsbrød. Mere frokostlækkert bliver det næsten ikke!
af Mai Knauer
30.04.2018
Foto: Columbus Leth.
En simpel laksemad kan gøres til overdådig frokostspise med den helt rigtige topping. I denne opskrift serveres den lækre, røgede laks på et stykke godt surdejsbrød og med smilende æg og hjemmesyltede løg på toppen. Velbekomme!
Det skal du bruge til laksemad med smilende æg og syltede løg:
4 stk
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
- 1 løg
- 1 spsk. sukker
- 2 spsk. æbleeddike
- 6 æg
- 4 skiver surdejsbrød
- 2 spsk. olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 500 g røget laks
- Peber
- Lidt frisk brøndkarse
Sådan gør du:
- Skræl løget, og skær det i fine, tynde skiver.
- Rør sukker og æbleeddike sammen, og kom løgene i. Lad dem marinere i mindst 5 minutter.
- Imens koger du æggene i en gryde med vand i ca. 6 minutter, til de er smilende. Skyl dem under koldt vand.
- Rist skiverne af surdejsbrød, og gnub dem med olivenolie og 1 fed hvidløg.
- Skær laksen i skiver. Halvér æggene, og anret de ristede brød med laks og æg.
- Drys med peber, syltede løg og brøndkarse.