Antal:
6 personer
Det skal du bruge:
LAKSETATAR
500 g fersk laks uden skind
½ dl olivenolie
1 usprøjtet lime
1 lille rødløg
¼ rød chili
1 spsk. sorte sesamfrø
6 blade romainesalat
Hvis forretten skal være let men elegant, er laksetatar lige sagen! Det smager vidunderligt, og det tager ingen tid at tilberede.
Dog er det vigtigt at være i god tid med forberedelserne, da det er en god idé at fryse laksen i 24 timer, inden du anvender den for at undgå eventuelle parasitter. Tø herefter laksen langsomt op i køleskabet. Når først laksen er optøet, tager det ikke mere end 10 minutter at tilberede retten.
TIP: Frossen laks fra supermarkedet egner sig ikke til tatar - så tag hellere en tur forbi fiskehandleren.
Kan du ikke få nok af tatar? Så se denne opskrift på tatar med estragon-mayo
Sådan gør du:
- Skær laksen i tern på ca. 1 x 1 cm.
- Vend lakseternene i olivenolie, og riv limeskal over.
- Hak løg og chili fint.
- Rør løg og chili sammen med laks og sorte sesamfrø.
- Servér laksetataren med 1 salatblad i glas.
Se også: 10 forskellige lækre forretter