Forretter

Laksetatar med lime og rødløg

Laksetatar er en nem forret at trylle sammen, selvom den ser avanceret og flot ud. Servér laksetatar som forret, og middagen kommer helt sikkert godt fra start. Få opskriften her!
af Inge Skovdal/skovdalnordic.com 28.02.2020
Laksetatar
6 personer

LAKSETATAR

  • 500 g fersk laks uden skind
  • ½ dl olivenolie
  • 1 usprøjtet lime
  • 1 lille rødløg
  • ¼ rød chili
  • 1 spsk. sorte sesamfrø
  • 6 blade romainesalat

Hvis forretten skal være let men elegant, er laksetatar lige sagen! Det smager vidunderligt, og det tager ingen tid at tilberede.

Dog er det vigtigt at være i god tid med forberedelserne, da det er en god idé at fryse laksen i 24 timer, inden du anvender den for at undgå eventuelle parasitter. Tø herefter laksen langsomt op i køleskabet. Når først laksen er optøet, tager det ikke mere end 10 minutter at tilberede retten.

TIP: Frossen laks fra supermarkedet egner sig ikke til tatar - så tag hellere en tur forbi fiskehandleren.

Sådan gør du:

  1. Skær laksen i tern på ca. 1 x 1 cm.
  2. Vend lakseternene i olivenolie, og riv limeskal over.
  3. Hak løg og chili fint.
  4. Rør løg og chili sammen med laks og sorte sesamfrø.
  5. Servér laksetataren med 1 salatblad i glas.

Prøv også: Lækker lakseroulade - nem opskrift