Laksetatar med lime og rødløg

Antal: 
6 personer
Det skal du bruge: 
LAKSETATAR
500 g fersk laks uden skind
½ dl olivenolie
1 usprøjtet lime
1 lille rødløg
¼ rød chili
1 spsk. sorte sesamfrø
6 blade romainesalat

Hvis forretten skal være let men elegant, er laksetatar lige sagen! Det smager vidunderligt, og det tager ingen tid at tilberede.

Dog er det vigtigt at være i god tid med forberedelserne, da det er en god idé at fryse laksen i 24 timer, inden du anvender den for at undgå eventuelle parasitter. Tø herefter laksen langsomt op i køleskabet. Når først laksen er optøet, tager det ikke mere end 10 minutter at tilberede retten.

TIP: Frossen laks fra supermarkedet egner sig ikke til tatar - så tag hellere en tur forbi fiskehandleren.

Kan du ikke få nok af tatar? Så se denne opskrift på tatar med estragon-mayo

Sådan gør du:

  1. Skær laksen i tern på ca. 1 x 1 cm.
  2. Vend lakseternene i olivenolie, og riv limeskal over.
  3. Hak løg og chili fint.
  4. Rør løg og chili sammen med laks og sorte sesamfrø.
  5. Servér laksetataren med 1 salatblad i glas. 

Se også: 10 forskellige lækre forretter