Se også
Forretter
Agurkesushi med laks og pikantost
Agurker er mere end runde skriver på rugbrødsmaden. Gå på opdagelse i drivhuset eller grøntsagsskuffen, og ræk ud efter de grønne gaver, der nemt kan forvandles til små sushihapsere!
Opskrift: Rikke Larsen. Foto: Tia Borgsmidt
3.01.2023
4 personer
Ingredienser
- 3 agurker
- 200 g pikantost
- 300 g røget laks i skiver
- 5 forårsløg
- 1 spsk. sesamfrø
- ½ dl sojasauce
Agurkesushi med laks og pikantost
- Skyl agurkerne, og skræl dem i 6-8 tynge, aflange agurkestrimler med en skarp tyndskræller eller et mandolinjern.
- Læg agurkestrimlerne på køkkenrulle, så de lapper ind over hinanden med ca. 2 mm, så du får en slags agurkeplade.
- Læg et stykke køkkenrulle over agurkepladen, og tryk let, så overskydende vand fra agurkerne presses væk. Lad agurkestrimlerne trække under køkkenrulle i ca. 5 minutter.
- Fjern køkkenrulle, og læg agurkepladen på et stykke husholdningsfilm. Smør et tyndt lag pikantost på agurkepladen, og fordel røget laks ovenpå.
- Skyl og hak forårsløg, og fordel dem over hele laksen. Krydr med salt og peber.
- Rul agurkepladen i husholdningsfilmen stramt og fast til en rulle. Læg den på køl i 5-10 minutter.
- Skær rullen i skiver med en skarp kniv. Drys lidt sesam på toppen af hvert stykke agurkesushi, og servér med sojasauce.