Forretter

Agurkesushi med laks og pikantost

Agurker er mere end runde skriver på rugbrødsmaden. Gå på opdagelse i drivhuset eller grøntsagsskuffen, og ræk ud efter de grønne gaver, der nemt kan forvandles til små sushihapsere!
Opskrift: Rikke Larsen. Foto: Tia Borgsmidt 3.01.2023
4 personer

Ingredienser

  • 3 agurker
  • 200 g pikantost
  • 300 g røget laks i skiver
  • 5 forårsløg
  • 1 spsk. sesamfrø
  • ½ dl sojasauce

Agurkesushi med laks og pikantost

  1. Skyl agurkerne, og skræl dem i 6-8 tynge, aflange agurke­strimler med en skarp tyndskræller eller et mandolinjern.
  2. Læg agurkestrimlerne på køkkenrulle, så de lapper ind over hinanden med ca. 2 mm, så du får en slags agurkeplade.
  3. Læg et stykke køkkenrulle over agurkepladen, og tryk let, så overskydende vand fra agurkerne presses væk. Lad agurkestrimlerne trække under køkkenrulle i ca. 5 minutter.
  4. Fjern køkkenrulle, og læg agurkepladen på et stykke husholdningsfilm. Smør et tyndt lag pikantost på agurkepladen, og fordel røget laks ovenpå.
  5. Skyl og hak forårsløg, og fordel dem over hele laksen. Krydr med salt og peber.
  6. Rul agurkepladen i husholdningsfilmen stramt og fast til en rulle. Læg den på køl i 5-10 minutter.
  7. Skær rullen i skiver med en skarp kniv. Drys lidt sesam på toppen af hvert stykke agurkesushi, og servér med sojasauce.