Fisk og skaldyr

Grillede kammuslinger

Serveret med to slags asparges
af Karina Demuth / Foto: Civa og Zvardon m.fl. 25.11.2008

Til 4 personer

Ca. 10 grønne asparges
Ca. 10 hvide asparges
8 kammuslinger
4 grillspyd
2-3 spsk. olivenolie
Salt og peber
2 spsk. olivenolie
salt og peber

Vinaigrette:
4 spsk. olivenolie
Saft fra ½ citron
½ dl hakket, frisk krydderurt, f.eks. estragon eller persille
Salt og peber

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Knæk de træede ender af alle aspargesene. Skræl de hvide asparges og kog dem i 1 minut. Del de hvide og grønne asparges i to. Pensl kammuslinger og asparges med olivenolie. Krydr med salt og peber. Sæt to kammuslinger og aspargesstykker på spyd. Grill spyddene 1-2 min. på hver side. Rør vinaigretten sammen af olivenolie, citronsaft, krydderurter, salt og peber. Server vinaigretten til de grillede asparges og kammuslinger.

EN FRISK RIESLING

Grillede kammuslinger klæder en frisk og tør RIESLING. Den spiller med sine blomsternoter fint sammen med kammuslingernes flotte, kødfulde sødme.