Menuer
Fisk og skaldyr
Hummer opskrift med ærter, agurk og mayonnaise
Enkelt, friskt og smukt. Hummer opskrift med ærter, agurk og fnuglet mayonnaise. Få opskriften herunder på den lækre ret!
Af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft
3.09.2020
Servér denne enkle hummerret for dine gæster, fungerer perfekt som forret eller som tilbehør til hovedretten. Denne friske ret er med hummer er der tilføjet ærter, agurk og fnuglet mayonnaise, hvilket er den perfekte kobination. Prøv det selv, du finder hele opskriften herunder!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
SE OGSÅ: 3 slags crostini
Hummer med ærter, agurk og mayonnaise
Antal: 6 personer
Det skal du bruge for at lave hummer med ærter, agurk og mayonnaise
- 3 kogte hummere (bestil dem hos fiskehandleren)
- 1 kg friske ærter
- 1 agurk
- 3 spsk olivenolie
- salt og peber
- 1 bundt brøndkarse
- 1 bakke ærteskud
Fnuglet mayonnaise:
- 1 bæger pasteuriserede æggeblommer
- 1 knivspids salt
- 1 tsk dijonsennep
- 2½ dl olie
- 1 lime
- 1 bæger pasteuriserede æggehvider
Tilbehør: godt brød
Sådan laver du hummer med ærter og agurk
Mayonnaise:
- Pisk blommerne med salt og sennep. Tilsæt et par dråber olie mens der piskes.
- Fortsæt med at tilsætte dråber af olie mens der piskes.
- Når det ligner mayonnaise, kan olien tilsættes i en tynd stråle mens der piskes.
- Pisk saft af lime i mayonnaisen.
- Pisk hviderne stive, og vend dem forsigtigt i mayonnaisen.
Hummer med ærter og agurk:
- Flæk hummerne med en stor skarp kniv. Placer kniven i 'krydset' mellem skjold og hoved. Skær først igennem hovedet på hummer.
- Vær opmærksom på, at det kan sprøjte en del fra den kogte hummer.
- Herefter skæres hummerne fra krydset ned igennem kroppen og halen.
- Fjern tarmen i halen og mavesækken oppe fra hovedet på hummer (det er en lille pose).
- Tag kødet ud af hummer.
- Flæk kløerne og tag kødet ud med en gaffel til hummer.
- Bælg ærterne og blancher dem i spilkogende vand i et minut. Hæld vandet fra, og giv dem et chok med iskoldt vand. Blend dem til en grov puré i en blender. Halver agurken og skær den i stave. Skær kernerne fra.
- Skær agurken i små stave på ca. 3 cm. Bland agurkestykker med en god olivenolie, salt og peber. Hak brøndkarsen, og vend den rundt med agurkerne.
Servering:
- Anret tallerkener med ærtepuré i bunden. Herefter de marinerede agurker.
- Læg kød fra en halv hummer på hver tallerken.
- Fordel mayonnaisen i små portionsskåle eller læg små skefulde af mayonnaise omkring den halve hummer på tallerkenen.
- Pynt med friske ærteskud, og server med et godt brød til.
Flere hummer-opskrifter?
Prøv denne lækre opskrift på Ceviche af jomfruhummer. Det er en super frisk og simpel måde at tilberede en forret med jomfruhummer på. Få opskriften her!