Juice & Saft

Hyldebærsaft med æbler

I august kan du høste små, mørke hyldebær, som giver den smukkeste farve og smager fantastisk i saft. Få opskriften på lækker hyldebærsaft her.
af Bente Halkjær 16.08.2021 Foto: Kira Brandt
Hjemmelavet hyldebærsaft
1 personer

Hyldebærsaft med æbler

  • 1 kg hyldebær
  • 4 æbler
  • ½ l vand
  • Ca. 400 g sukker
  • Evt. Atamon eller spiritus

Hyld er en stor, flerstammet busk, som du kan finde vildtvoksende over hele landet. Du kan også selv dyrke hyld i haven. Gå efter sorter, der er specielt udviklet til havebrug, idet de danner skærme med særligt store hyldebær. Vælg fx sorterne ’Sampo’ eller ’Samyl’. Husk, at du ikke skal spise rå hyldebær, men at de skal koges i mindst 20 minutter, før giftstofferne er væk.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan laver du hyldebærsaft:

  • Klip alle store stilke af hyldebærtoppene.

  • Skær æblerne i både, og fjern stilk og kernehus.

  • Læg hyldebær og æbler i en gryde sammen med vandet, og bring det i kog – lad det koge 20-30 minutter.

  • Lad saften løbe igennem en saftpose.

  • Når saften er løbet igennem, hælder du den i en gryde sammen med sukkeret og bringer det i kog.

  • Lad drikken koge et par minutter, så sukkeret er opløst.

  • Hæld saften på rene, skoldede flasker, der evt. er skyllet i Atamon eller spiritus