Se også
Juice & Saft
Rabarberlimonade
Endelig strukker de røde, sprøde rabarberstængler i køkkenhaven, og det er lige nu, de smager allerbedst. Brug dem i en læskende lækker rabarberlimonade, der slukker tørsten og smager himmelsk!
af Louisa Lorang. Foto: Rikke Westesen
25.05.2022
1 liter
Ingredienser
- 300 g rabarber
- 350 g sukker
- 5 dl vand
- 4 citroner
Til servering
- 1 usprøjtet citron
- Isterninger
- Evt. rabarberstilke til pynt
Sådan laver du rabarberlimonade
- Rens rabarberne, og skær dem i små stykker.
- Lad rabarber, sukker og vand simre ved middel varme i en gryde i 15 minutter. Sluk for varmen, og lad det trække i 15 minutter. Gentag. Sigt rabarbersaften.
- Pres saften af citronerne, og smag rabarbersaften til med citronsaft.
- Hæld rabarberlimonaden på en ren, skoldet flaske, og lad den køle af.
Servering
- Skær citronen i skiver.
- Fyld glas med isterninger, og hæld rabarberlimonaden over. Tilføj evt. lidt koldt vand, hvis du synes.
- Pynt med citronskiver og evt. rabarberstilke.