Sommerens bedste iskaffe med kondenseret mælk
Iskaffe
- En dl stærk kaffe (evt. et skud espresso)
- 1 dl letmælk
- Et glas fyldt med isterninger
- 3 spsk kondenseret mælk
Der findes næppe en nemmere måde at lave lækker iskaffe end med kondenseret mælk. Mælken giver en dejlig cremet smag - ligesom de typer iskaffe, som du køber hos Starbucks eller Baresso har. Samtidig søder den kondenserede mælk dejligt, og du kan selv vælge, hvor sød du vil gøre din iskaffe. Når du har fundet det blandingsforhold, som passer perfekt til dine smagsløg, så kan du på ingen tid trylle en lækker iskaffe med kondenseret mælk frem, som koster en brøkdel af dem, du normalt køber i butikkerne.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Mere iskaffe: Opskrift på iskaffe uden kondenseret mælk
Sommerlig jordbærtærte: Den må du smage
Sådan laver du sommerens bedste iskaffe med kondenseret mælk:
- Bryg kaffen og lad den køle af på køkkenbordet.
- Hæld isterningerne i et glas.
- Kom letmælk og kondenseret mælk i og rør grundigt rundt med en ske.
- Hæld den kolde kaffe over i glasset. Og rør det hele godt sammen.
- Server med et sugerør i solen.
TIP: Den kondenserede mælk har det med at synke til bunds, så det er godt med et sugerør eller en ske i glasset, så du kan røre lidt undervejs.
Hvordan laver man iskaffe? Lav din egen
Iskaffe består af kold kaffe, mælk, isterninger og ofte også sirup. Bryg kaffen i forvejen, så du har den klar på køl. Bryg gerne kaffen lidt stærkere, da den fortyndes af mælk og isterninger. Fyld et glas med massere isterninger og tilsæt kaffe samt din foretrukne mælk. Du kan give iskaffen ekstra smag og sødme med forskellige sirupper.
Sommerhit: Den sprødeste vandmelonspizza