Se også
Kager
Banankage - den lækreste opskrift
Tryl dine (over)modne bananer om til en lækker banankage. I denne opskrift toppes den klassiske kage med en skøn creme af mascarpone. Mums!
af Camilla Zarah Lawes
30.04.2018
Foto: Columbus Leth.
Undgå madspild ved at trylle dine overmodne bananer om til en skøn banankage. Modne bananer er fyldt med meget mere smag og sødme end de grønne slags - og det kan snildt smages i det saftige resultat af denne lækre opskrift. Giv til slut den gode klassiker et tvist ved at toppe denfærdige kage med mascarponecreme med appelsin.
10 personer
Ingredienser
- 125 g smør
- 3 æg
- 200 g sukker
- 3 bananer
- 100 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 50 g kokosmel
- korn fra 1 vaniljestang
- 4 spsk. rørsukker til drys
- 1 rugbrødsform
Mascarponecreme
- 1 usprøjtet appelsin
- 250 g mascarpone
- 4-5 spsk. flormelis
Drys
- Ristede kokosflager
Sådan laver du banankage
- Smelt smørret i en kasserolle ved svag varme. Pisk æg og sukker grundigt sammen med en elpisker. Tilsæt smørret, og rør godt.
- Mos bananerne, og rør dem i æggemassen. Bland mel, bagepulver, kokosmel og vaniljekorn i en skål, og vend derefter denne tørre blanding i æggemassen med en ske, til du har en ensartet dej. Smør rugbrødsformen med smør, og fordel dejen i formen.
- Drys overfladen med rørsukker, og bag kagen i en 180° varm ovn i 40 minutter.
Mascarponecreme
- Riv skallen af appelsinen (gem lidt til pynt). Rør mascarpone, flormelis og appelsinskal sammen til en jævn creme. Stil cremen på køl, til den skal bruges.
- Smør mascarponecreme på banankagen (gerne mens kagen stadig er lun), drys med kokosflager og lidt appelsinskal.
TIP: Hvis du ikke er vild med mascarpone, kan du i stedet overtrække din banankage med chokolade.