Brombærtærte

Det skal du bruge: 
Tærtedej
125 g smør + lidt til formen
100 g flormelis
1 æg
250 g hvedemel
1 aflang tærteform
Tørrede hvide bønner til blindbagning
Brombærfyld
150 g hvid chokolade
50 g smør
½ dl piskefløde
100 g sukker
300 g brombær

Sådan laver du brombærtærte:

Brombærtærten er nem at lave, og så smager den henrivende. Har du friske brombær i haven, kan du bruge dem, og ellers kan du købe friske i supermarkedet eller bruge dem fra frost.

Tærtedej:

  1. Pisk smør, flormelis og æg skummende.

  2. Tilsæt mel, og saml dejen med hænderne.

  3. Læg dejen på køl ½ time.

  4. Tænd ovnen på 150°.

  5. Rul dejen ud på et meldrysset bord.

  6. Læg dejen i den smurte tærteform. Læg bagepapir ovenpå, og fyld den med bønner til blindbagning.

  7. Bag tærtebunden i ovnen i 25 minutter.

  8. Fjern bagepapiret, og bag videre i ca. 10 minutter.

  9. Lad tærten køle af på en rist.

  10. Fjern forsigtigt formen.

Brombærfyld:

  1. Hak chokoladen fint. Skær smørret i mindre stykker.

  2. Varm piskefløde op i en kasserolle, og tag den af varmen.

  3. Rør chokolade og smør i, til chokoladen er smeltet.

  4. Tilsæt sukker.

  5. Skyl bærrene, og mos halvdelen af dem.

  6. Rør dem i chokolademassen, når den er fingervarm.

  7. Fordel brombærfyldet på den afkølede tærtebund.

  8. Pynt med den anden halvdel af brombærrene, og stil tærten på køl indtil servering.