
Brombærtærte

Tærtedej
- 125 g smør + lidt til formen
- 100 g flormelis
- 1 æg
- 250 g hvedemel
- 1 aflang tærteform
- Tørrede hvide bønner til blindbagning
Brombærfyld
- 150 g hvid chokolade
- 50 g smør
- ½ dl piskefløde
- 100 g sukker
- 300 g brombær
Sådan laver du brombærtærte:
Brombærtærten er nem at lave, og så smager den henrivende. Har du friske brombær i haven, kan du bruge dem, og ellers kan du købe friske i supermarkedet eller bruge dem fra frost.

Tærtedej:
-
Pisk smør, flormelis og æg skummende.
-
Tilsæt mel, og saml dejen med hænderne.
-
Læg dejen på køl ½ time.
-
Tænd ovnen på 150°.
-
Rul dejen ud på et meldrysset bord.
-
Læg dejen i den smurte tærteform. Læg bagepapir ovenpå, og fyld den med bønner til blindbagning.
-
Bag tærtebunden i ovnen i 25 minutter.
-
Fjern bagepapiret, og bag videre i ca. 10 minutter.
-
Lad tærten køle af på en rist.
-
Fjern forsigtigt formen.
Brombærfyld:
-
Hak chokoladen fint. Skær smørret i mindre stykker.
-
Varm piskefløde op i en kasserolle, og tag den af varmen.
-
Rør chokolade og smør i, til chokoladen er smeltet.
-
Tilsæt sukker.
-
Skyl bærrene, og mos halvdelen af dem.
-
Rør dem i chokolademassen, når den er fingervarm.
-
Fordel brombærfyldet på den afkølede tærtebund.
-
Pynt med den anden halvdel af brombærrene, og stil tærten på køl indtil servering.
