HAVE
Bede & græsplæne
Drivhus & orangeri
Terrasse & altan
Kompost & gødning
Hæk & hegn
Frugter & bær
Havetips
Dyr & insekter
Træer & buske
Krydderurter
Havekalender
Ukrudt
Blomster & planter
Køkkenhave
Haveindretning
OPSKRIFTER
Forretter
Småkager & cookies
Brød & boller
Aftensmad
Desserter
Drinks & cocktails
Salat
Kager
Juice & saft
Tilbehør
Konfekt
Tips & tricks
DIY
Buketter & kranse
Skønhed & velvære
Højtider & mærkedage
DIY-projekter
Strik & hækling
BOLIG
Boligreportage
Indretning & trends
Tips & tricks
Stueplanter
VIDEO
OM
Abonnement
Nyt ISABELLAS
Annoncører
Om os
Kontakt
Nyhedsbrev
Prøv magasinet
Kager
Butternutsquashkage med ingefær og citronglasur
Butternutsquash egner sig godt i kager med deres søde, nøddeagtige smag og deres flotte farve. Få opskriften på en lækker butternutsquashkage med ingefær og citron.
af Mai Knauer
19.01.2021
Foto: Colombus Leth.
Butternutsquashkage:
300 g butternutsquash
175 g blødt smør
100 g sukker
75 g brun farin
3 æg
1 usprøjtet citron
200 g hvedemel
2 cm frisk ingefær
1 tsk. stødt kardemomme
2 tsk. bagepulver
Citronglasur:
150 g flormelis
2 spsk. citronsaft
3 stilke frisk mynte
Se også
Luksussalat med laks og butternutsquash
Opskriften er til 8 personer.
Sådan laver du butternutsquashkage
Skær skallen af butternutsquashen, og befri den for kerner.
Skær den i skiver, og riv den på et rivejern.
Pisk smør, sukker og farin sammen til en lys creme.
Rør æggene i 1 ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg.
Kom den revne butternutsquash i.
Riv skallen af citronen, og pres saften.
Kom skallen i dejen.
Citronsaften gemmes til glasuren.
Riv ingefæren.
Bland hvedemel, revet ingefær, kardemomme og bagepulver.
Sigt blandingen ned i butternutsquashdejen, og rør det godt sammen til en ensartet dej.
Tænd ovnen på 175°.
Fordel dejen i en rund springform, Ø ca. 24 cm, beklædt med bagepapir, og bag kagen i ovnen i ca. 35-40 minutter.
Lad kagen afkøle helt på en bagerist, inden du tager den ud af formen.
Sådan laver du citronglasur
Rør flormelis og citronsaft godt sammen, og smør glasuren på kagen med en paletkniv.
Pynt med lidt frisk mynte på toppen, og servér.
Se også
Citronfromage: Sådan laver du den perfekt!
squashkage
kageopskrifter
Andre lækre opskrifter
Kager
Smuk moussekage med rabarber
Kager
Marengslagkage med solbær
Kager
Ricottakage med rabarber og brændt marengs
Kager
Fastelavnsboller med æblekompot og saltkaramel
ISABELLAS ANBEFALER
Mad
10 råvarer du skal spise i juni
Havetips
Juni i haven
Dyr og insekter
5 tips til at slippe af med myrer i hjemmet
Desserter
9 udsøgte opskrifter med hyldeblomst
Mest læste
Kager
Marengsdrøm med rabarberskum
Tilbehør
10 retter med nye kartofler
Sommer-DIY
Så nemt kan du hækle din egen bøllehat
Mad
10 råvarer du skal spise i juni
Kager
16 fantastiske opskrifter med rabarber
Sponsoreret indhold