Butternutsquashkage med ingefær og citronglasur

Det skal du bruge: 
Butternutsquashkage:
300 g butternutsquash
175 g blødt smør
100 g sukker
75 g brun farin
3 æg
1 usprøjtet citron
200 g hvedemel
2 cm frisk ingefær
1 tsk. stødt kardemomme
2 tsk. bagepulver
Citronglasur:
150 g flormelis
2 spsk. citronsaft
3 stilke frisk mynte

Opskriften er til 8 personer.

Sådan laver du butternutsquashkage

  1. Skær skallen af butternutsquashen, og befri den for kerner. 
  2. Skær den i skiver, og riv den på et rivejern.
  3. Pisk smør, sukker og farin sammen til en lys creme.
  4. Rør æggene i 1 ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg.
  5. Kom den revne butternutsquash i.
  6. Riv skallen af citronen, og pres saften.
  7. Kom skallen i dejen.
  8. Citronsaften gemmes til glasuren.
  9. Riv ingefæren.
  10. Bland hvedemel, revet ingefær, kardemomme og bagepulver.
  11. Sigt blandingen ned i butternutsquashdejen, og rør det godt sammen til en ensartet dej.
  12. Tænd ovnen på 175°.
  13. Fordel dejen i en rund springform, Ø ca. 24 cm, beklædt med bagepapir, og bag kagen i ovnen i ca. 35-40 minutter.
  14. Lad kagen afkøle helt på en bagerist, inden du tager den ud af formen.

Sådan laver du citronglasur

  1. Rør flormelis og citronsaft godt sammen, og smør glasuren på kagen med en paletkniv.
  2. Pynt med lidt frisk mynte på toppen, og servér.