HAVE
Bede & græsplæne
Drivhus & orangeri
Terrasse & altan
Kompost & gødning
Hæk & hegn
Frugter & bær
Havetips
Dyr & insekter
Træer & buske
Krydderurter
Havekalender
Ukrudt
Blomster & planter
Køkkenhave
Haveindretning
OPSKRIFTER
Forretter
Småkager & cookies
Brød & boller
Aftensmad
Desserter
Drinks & cocktails
Salat
Kager
Juice & saft
Tilbehør
Konfekt
Tips & tricks
DIY
Buketter & kranse
Skønhed & velvære
Højtider & mærkedage
DIY-projekter
Strik & hækling
BOLIG
Boligreportage
Indretning & trends
Tips & tricks
Stueplanter
VIDEO
OM
Abonnement
Nyt ISABELLAS
Annoncører
Om os
Kontakt
Nyhedsbrev
Prøv magasinet
Annonce
Annonce
Annonce
Kager
Butternutsquashkage med ingefær og citronglasur
Butternutsquash egner sig godt i kager med deres søde, nøddeagtige smag og deres flotte farve. Få opskriften på en lækker butternutsquashkage med ingefær og citron.
af Mai Knauer
19.01.2021
Foto: Colombus Leth.
Annonce
Butternutsquashkage:
300 g butternutsquash
175 g blødt smør
100 g sukker
75 g brun farin
3 æg
1 usprøjtet citron
200 g hvedemel
2 cm frisk ingefær
1 tsk. stødt kardemomme
2 tsk. bagepulver
Citronglasur:
150 g flormelis
2 spsk. citronsaft
3 stilke frisk mynte
Annonce
Se også
Luksussalat med laks og butternutsquash
Opskriften er til 8 personer.
Sådan laver du butternutsquashkage
Skær skallen af butternutsquashen, og befri den for kerner.
Skær den i skiver, og riv den på et rivejern.
Pisk smør, sukker og farin sammen til en lys creme.
Rør æggene i 1 ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg.
Kom den revne butternutsquash i.
Riv skallen af citronen, og pres saften.
Kom skallen i dejen.
Citronsaften gemmes til glasuren.
Riv ingefæren.
Bland hvedemel, revet ingefær, kardemomme og bagepulver.
Sigt blandingen ned i butternutsquashdejen, og rør det godt sammen til en ensartet dej.
Tænd ovnen på 175°.
Fordel dejen i en rund springform, Ø ca. 24 cm, beklædt med bagepapir, og bag kagen i ovnen i ca. 35-40 minutter.
Lad kagen afkøle helt på en bagerist, inden du tager den ud af formen.
Sådan laver du citronglasur
Rør flormelis og citronsaft godt sammen, og smør glasuren på kagen med en paletkniv.
Pynt med lidt frisk mynte på toppen, og servér.
Se også
Citronfromage: Sådan laver du den perfekt!
squashkage
kageopskrifter
Annonce
Andre lækre opskrifter
Kager
Dejlig kanelkage med brunet smørcreme og brændte mandler
Kager
Bløde chokoladesnegle toppet med flormelis
Kager
Æble-brunsviger
Kager
Nemme mandelkager med hindbær og hvid chokolade
Annonce
ISABELLAS ANBEFALER
Mad
10 råvarer du skal spise i december
Havetips
December i haven
Hus
Boliggalleri: Decemberhjem med traditioner
Højtider & mærkedage
10 idéer til bæredygtig julepynt
Mest læste
Desserter og kager
Mette Blomsterberg citronspecier
Konfekt
Sunde havregrynskugler med dadler
Mad til julefrokosten
Julefrokost? Her er de skønneste retter!
Desserter og kager
Blomsterbergs brunkager – som mormor lavede dem
Småkager & Cookies
Gode råd - Sønderjyske småkager
Sponsoreret indhold
Annonce