Se også
Kager
Butternutsquashkage med ingefær og citronglasur
Butternutsquash egner sig godt i kager med deres søde, nøddeagtige smag og deres flotte farve. Få opskriften på en lækker butternutsquashkage med ingefær og citron.
af Mai Knauer
19.01.2021
Foto: Colombus Leth.
Butternutsquashkage:
- 300 g butternutsquash
- 175 g blødt smør
- 100 g sukker
- 75 g brun farin
- 3 æg
- 1 usprøjtet citron
- 200 g hvedemel
- 2 cm frisk ingefær
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 2 tsk. bagepulver
Citronglasur:
- 150 g flormelis
- 2 spsk. citronsaft
- 3 stilke frisk mynte
Opskriften er til 8 personer.
Sådan laver du butternutsquashkage
- Skær skallen af butternutsquashen, og befri den for kerner.
- Skær den i skiver, og riv den på et rivejern.
- Pisk smør, sukker og farin sammen til en lys creme.
- Rør æggene i 1 ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg.
- Kom den revne butternutsquash i.
- Riv skallen af citronen, og pres saften.
- Kom skallen i dejen.
- Citronsaften gemmes til glasuren.
- Riv ingefæren.
- Bland hvedemel, revet ingefær, kardemomme og bagepulver.
- Sigt blandingen ned i butternutsquashdejen, og rør det godt sammen til en ensartet dej.
- Tænd ovnen på 175°.
- Fordel dejen i en rund springform, Ø ca. 24 cm, beklædt med bagepapir, og bag kagen i ovnen i ca. 35-40 minutter.
- Lad kagen afkøle helt på en bagerist, inden du tager den ud af formen.
Sådan laver du citronglasur
- Rør flormelis og citronsaft godt sammen, og smør glasuren på kagen med en paletkniv.
- Pynt med lidt frisk mynte på toppen, og servér.
Se også