Kager

Minilagkager med kakaobunde og Baileys-skum

Giv dine gæster en sød, lille overraskelse, ved at servere dem hver en cremet minilagkage bestående af lækkert Baileys-skum mellem smagfulde chokoladebunde.
Af: Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Columbus Leth.18.06.2025
12 personer

Kakaobunde

  • 150 g smør
  • 3 æg
  • 250 g sukker
  • 200 g hvedemel
  • 30 g rent kakaopulver
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • En silikoneform med 12 huller

Baileys-skum

  • 2 blade husblas
  • 125 g mælkechokolade
  • 1 dl Baileys
  • En sprøjtepose med glat tylle

Samling og pynt

  • 12 ananaskirsebær
  • Spiseligt guldstøv‌

Baileys-skum

  1. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand. Hak chokoladen, og læg den i en anden skål.
  2. Varm fløde og Baileys op i en gryde til kogepunktet, og hæld den varme flødeblanding over chokoladen. Rør rundt, til chokoladen er smeltet helt ud i fløden.
  3. Vrid husblassen fri for vand, og opløs den i den varme creme under omrøring. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl i mindst 6 timer (gerne til dagen efter).

Kakaobunde

  1. Tænd ovnen på 175°. Smelt smør, og lad det køle let af.
  2. Pisk æg og sukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker.
  3. Bland hvedemel, kakao, bagepulver og salt, og sigt det i æggemassen. Vend dejen forsigtigt sammen samtidig med, at det smeltede smør tilsættes.
  4. Fordel dejen i en silikoneform med 12 huller, og bag kakaobundene i ovnen i 25 minutter, til de er gennembagte. Afkøl dem helt på en rist.

Samling og pynt

  1. Tag de afkølede kakaobunde ud af formene, og skær toppen af kagerne til, hvis de er meget ujævne. Flæk herefter kagerne i 3 lige tykke bunde.
  2. Tag den kolde Baileys-creme ud fra køl, og pisk den til skum med en elpisker. Hæld derefter skummet i sprøjteposen.
  3. Saml de små lagkagebunde med små toppe af Baileys-skum imellem, og afslut med skum på toppen. Pynt de små lagkager med ananaskirsebær og lidt spiseligt guldstøv.

Sponsoreret indhold