Se også
Kager
Choux au craquelin med chokoladecreme
Prøv en anderledes opskrift på moderne fastelavnsboller, som du aldrig har smagt dem før!
af Louise Lorang.
21.02.2022
Foto: Lene Samsø.
Choux au craquelin er vandbakkelser med en knasende kiksetop, her i en version fyldt med chokoladecreme – tankerne kommer straks henad fastelavnsboller – men det gode ved at holde fast i, at de hedder Choux au craquelin, er, at de kan serveres hele året uden skam. Her finder du opskriften.
12 stk
Vandbakkelse
- 1½ dl vand
- 65 g smør
- 90 g hvedemel
- 10 g rent kakaopulver
- 15 g sukker
- 1 knsp.
- salt
- 2 æg
Kiksetop
- 75 g hvedemel
- 75 g sukker
- 12 g rent kakaopulver
- 1 knsp. salt
- 80 g koldt smør
Chokoladecreme
- 4 dl piskefløde
- 200 g mørk chokolade
Sådan laver du Choux au craquelin med chokoladecreme
Kiksetop
- Bland mel, sukker, kakaopulver og salt sammen i en skål.
- Skær smørret i tern, og smuldr det i dejen.
- Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i mindst 15 minutter.
- Stik 12 små cirkler med en diameter på 5 cm ud i dejen. Læg dejcirklerne på køl igen, indtil du skal bruge dem.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Vandbakkelse
- Kog vand og smør op i en gryde. Pisk hvedemel i, og tilsæt kakao, sukker og salt. Pisk det hele godt sammen. Tag gryden af varmen, og lad dejen afkøle i 3-4 minutter. Tænd ovnen på 180° varmluft.
- Pisk æggene sammen i en skål, og pisk dem i dejen lidt ad gangen, til dejen samler sig.
- Fyld dejen i en sprøjtepose med en stor, rund tylle, og sprøjt ca. 12 toppe ud på en bageplade med bagepapir. Der skal være god afstand imellem, da dejen hæver en del.
- Læg forsigtigt kiksetoppene oven på vandbakkelserne, og bag dem i ovnen i ca. 35-40 minutter. Du må endelig ikke åbne lågen på ovnen. Lad kagerne køle af på en bagerist.
Chokoladecreme
- Lun 2 dl fløde i en gryde. Hak chokoladen groft, og læg den i en skål.
- Hæld langsomt den varme fløde over chokoladen, og rør, til chokoladen er smeltet.
- Pisk den resterende fløde til let skum i en skål med en elpisker, og vend den forsigtigt i chokoladen.
- Fyld chokoladecremen i en sprøjtepose, og lad den hvile på køl i mindst 1 time.
- Skær toppen af de små vandbakkelser, og fyld dem med chokoladecreme. Sæt toppen på dem, og servér straks.