Choux au craquelin
Kager

Choux au craquelin med chokoladecreme

af Louise Lorang 21.02.2022
Foto: Lene Samsø.
Choux au craquelin er vandbakkelser med en knasende kiksetop, her i en version fyldt med chokoladecreme – tankerne kommer straks henad fastelavnsboller – men det gode ved at holde fast i, at de hedder Choux au craquelin, er, at de kan serveres hele året uden skam. Her finder du opskriften.
12 personer

Vandbakkelse:

  • 1½ dl vand
  • 65 g smør
  • 90 g hvedemel
  • 10 g rent kakaopulver
  • 15 g sukker
  • 1 knsp.
  • salt
  • 2 æg

Kiksetop:

  • 75 g hvedemel
  • 75 g sukker
  • 12 g rent kakaopulver
  • 1 knsp. salt
  • 80 g koldt smør

Chokoladecreme:

  • 4 dl piskefløde
  • 200 g mørk chokolade

Sådan laver du Choux au Craquelin med chokoladecreme

  1. Kiksetop: Bland mel, sukker, kakaopulver og salt sammen i en skål.
  2. Skær smørret i tern, og smuldr det i dejen.
  3. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i mindst 15 minutter.
  4. Stik 12 små cirkler med en diameter på 5 cm ud i dejen. Læg dejcirklerne på køl igen, indtil du skal bruge dem.
  5. Vandbakkelse: Kog vand og smør op i en gryde. Pisk hvedemel i, og tilsæt kakao, sukker og salt. Pisk det hele godt sammen. Tag gryden af varmen, og lad dejen afkøle i 3-4 minutter. Tænd ovnen på 180° varmluft.
  6. Pisk æggene sammen i en skål, og pisk dem i dejen lidt ad gangen, til dejen samler sig. Fyld dejen i en sprøjtepose med en stor, rund tylle, og sprøjt ca. 12 toppe ud på en bageplade med bagepapir. Der skal være god afstand imellem, da dejen hæver en del.
  7. Læg forsigtigt kiksetoppene oven på vandbakkelserne, og bag dem i ovnen i ca. 35-40 minutter. Du må endelig ikke åbne lågen på ovnen. Lad kagerne køle af på en bagerist.
  8. Chokoladecreme: Lun 2 dl fløde i en gryde. Hak chokoladen groft, og læg den i en skål. Hæld langsomt den varme fløde over chokoladen, og rør, til chokoladen er smeltet. Pisk den resterende fløde til let skum i en skål med en elpisker, og vend den forsigtigt i chokoladen.
  9. Fyld chokoladecremen i en sprøjtepose, og lad den hvile på køl i mindst 1 time.
  10. Skær toppen af de små vandbakkelser, og fyld dem med chokoladecreme. Sæt toppen på dem, og servér straks.