Citronkager med birkes

Antal: 
8 små kager eller 1 stor
Det skal du bruge: 
Citronkage
2 usprøjtede citroner
1¾ dl olivenolie
2 æg
2½ dl græsk yoghurt
2½ dl sukker
Ca. 5 dl hvedemel
3 tsk. bagepulver
3 spsk. birkes
Lidt smør
Glasur og pynt
Ca. ½ pakke flormelis
Lidt birkes

Sådan bager du citronkagerne

  • Riv skallen af citronerne, og pres saften.

  • Kom halvdelen af skallen og saften i en skål sammen med olie, æg, græsk yoghurt og sukker.

  • Bland mel, bagepulver og birkes, og kom det i skålen.

  • Rør dejen sammen.

  • Smør 8 små kageforme eller 1 stor form med smør, og hæld dejen i.

  • Bag kagerne i ovnen ved 175° i ca. 25 minutter, indtil kagerne er gennembagte og gyldne.

  • Hvis du bager en stor kage, er bagetiden ca. 45 minutter.

  • Lad kagerne afkøle helt.

Glasur

  • Bland flormelis med resten af citronsaften til en passende glasur, og hæld den over kagerne.

  • Drys med birkes, og pynt med resten af citronskallen.