Kager
Kager
De sødeste medaljer med jordbær
De hjemmelavede medaljer smager så meget bedre end bagerens. Her er de søde medaljer trukket i sommertøjet med de lækreste, danske jordbær og vaniljeprikket creme!
af Marie Melchior
26.06.2017
Foto: Betina Hastoft.
En klassisk medalje går man aldrig galt i byen med. Imponér din familie eller venner med en hjemmelavet udgave, som til hver en tid slår bagerens udgave.
Jordbær i krukker: Sådan dyrker du dem bedst
De sødeste medaljer med jordbær
Tid: 35 minutter. Hviletid, dej: mindst 1 time. Bagetid: 6 minutter. Antal: ca. 10 stk.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Det skal du bruge
Mørdej:
- 200 g smør
- 150 g florsukker
- 1 knivspids salt
- 350 g hvedemel
- 1 æg
- vand
Creme:
- 2½ dl piskefløde
- korn af 1 vaniljestang
- 2 dl mascarpone
- 3 spsk. flormelis
- 500 g jordbær
- 3 spsk. koldt vand
Glasur:
- 2 dl flormelis
- 1 spsk. kogende vand
Sådan laver du de sødeste medaljer med jordbær:
- Mørdej: Ælt smør, florsukker og salt sammen. Rør herefter mel og æg i. Dejen er nu en grov rasp. Saml dejen med koldt vand, til dejen er samlet til en klump. Stil dejen på køl i mindst en time.
- Tænd ovnen på 200°. Rul dejen ud på et meldrysset bord og udstik 20 medaljer med en udstikker eller et glas. Læg medaljerne på bageplade som er beklædt med bagepapir.
- Bag medaljerne i 5-6 minutter. Afkøl de færdigbagte medaljer på en bagerist. Opbevar dem i en kagedåse, hvis de først skal bruges næste dag.
- Creme: Pisk fløden til skum. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Pisk vanlijekorn, mascarpone og flormelis i flødeskummet indtil cremen er ensartet.
- Skyl jordbærrene og fjern stilken. Gem 3-5 jordbær til at pynte med. Skær resten i små terninger.
- Fordel det meste af cremen på hver af de 10 bunde. Læg jordbærstykkerne på. Læg en spiseske creme på den anden bund før den lægges over bunden med creme og jordbær. Cremen på den øverste bund holder dine medaljer sammen.
- Glasur: Rør flormelis og vand sammen til glasur. Smør dine hjemmelavede medaljer med glasur og pynt med jordbær.
Brug resterne: Hjemmelavet hyldeblomst-marmelade med citron