Se også
Tilbehør
Hyldeblomst-marmelade med citron
Du behøver ikke at smide alle de gode hyldeblomster og citroner ud, når du har lavet hyldeblomst-saft. Tryl resterne om til en dejlig marmelade i stedet for.
af Julie Hey
1.05.2022
Foto: Bjørn Jakobsen.
Ingredienser
- Kvas fra hyldeblomst-saft (ca. 300 g)
- ½ økologisk vaniljestang
- 150 g sukker
- 2 spsk konc. hyldeblomstsaft
- Atamon
- 1 mellemstort sylteglas med låg
Sådan laver du hyldeblomstmarmelade
- Blend hyldeblomstkvaset (inkl. citronskiverne) i 1 min.
- Flæk den halve vaniljestang på langs og skrab kornene ud.
- Kom det blendede kvas i en gryde med sukker, hyldeblomstsaft, vaniljekorn og -bælg og kog det ind til en ensartet masse ved middel varme i ca. 10 min. under omrøring.
- Afkøl marmeladen, fjern vaniljebælgene og hæld marmeladen i atamonskyllede glas.