Du behøver ikke at smide alle de gode hyldeblomster og citroner ud, når du har lavet hyldeblomst-saft. Tryl resterne om til en dejlig marmelade i stedet for.
Hyldeblomst-marmelade med citron
Kvas fra hyldeblomst-saft (ca. 300 g)
½ økologisk vaniljestang
150 g sukker
2 spsk konc. hyldeblomstsaft
Atamon
1 mellemstort sylteglas med låg
Synes du også, det er så ærgerligt at smide kvaset (hyldeblomstskærme og citroner) ud, når du har lavet sommerens gode saft? I stedet for at lade det ende i skraldespanden, kan du lave den lækreste marmelade. Du skal blot bruge kvaset og lidt af den koncentrerede hyldeblomstsaft. Marmeladen gør sig godt både på morgenbrødet eller som tilbehør til osten. Den er også rigtig god sammen med pandekager og vaniljeis!
Blend hyldeblomstkvaset (inkl. citronskiverne) i 1 min.
Flæk den halve vaniljestang på langs og skrab kornene ud.
Kom det blendede kvas i en gryde med sukker, hyldeblomstsaft, vaniljekorn og -bælg og kog det ind til en ensartet masse ved middel varme i ca. 10 min. under omrøring.
Afkøl marmeladen, fjern vaniljebælgene og hæld marmeladen i atamonskyllede glas.