Se også
Kager
Englekage med sommerbær og flødeskum
Kan du heller ikke få nok af sommerens bær? Denne fine englekage med bær og flødeskum er en dejlig dessert til en lun sommeraften. Den er nem at lave og smager skønt!
Af Louisa Lorang
10.08.2022
Foto: Lene Samsø
6 personer
Det skal du bruge:
- 9 æggehvider
- 1 vaniljestang
- 3 dl sukker
- 175 g hvedemel
- 1 knsp. salt
- 1 tsk. bagepulver
- 1 kageform, ca. 3 l
Tilbehør:
- 125 g hindbær
- 250 g jordbær
- 125 g ribs
- 5 dl piskefløde
Englekage med sommerbær og flødeskum
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 175° varmluft.
- Pisk æggehviderne let i en skål med en elpisker.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
- Rør vaniljekorn og sukker sammen, og hæld det i skålen med æggehvider lidt ad gangen, imens du pisker. Pisk, til æggehviderne er stive.
- Bland mel, salt og bagepulver i en anden skål, og sigt det i æggehviderne.
- Vend forsigtigt melblandingen og æggehvider sammen.
- Fyld dejen i formen, og bank den let mod bordet.
- Formen skal ikke smøres.
- Bag kagen i ovnen i 35-40 minutter, til den er gennembagt.
- Lad kagen afkøle helt i formen på en bagerist.
- Løsn forsigtigt kagens sider fra formen med en paletkniv.
- Vend formen, og bank forsigtigt kagen ud.
Tilbehør:
- Skyl og tør bærrene.
- Halvér evt. jordbær, hvis de er meget store.
- Pisk fløden til blødt skum i en skål med en elpisker.
- Anret kagen på et serveringsfad.
- Pynt med bær, og servér kagen med flødeskum ved siden af.
Hvad er englekage?
Englekage er en svampet kage lavet på æggehvider, sukker og mel. Den adskiller sig fra andre kager ved ikke at indeholde smør, men det gør den bestemt ikke hverken tør eller kedelig! Æggehviderne giver nemlig kagen en dejlig, svampet konsistens.
Du kan toppe med lige præcis de bær, du allerbedst kan lide - og er bær ikke i sæson, når du får lyst til den lækre kage, smager den også skønt med æble, blomme eller ristede nødder.