Kager

Fastelavnsboller med flødeskum og hindbærsyltetøj

Brug lidt ekstra tid på at lave en rigtig wienerdej, når du bager fastelavnsboller. Fyld dem med rigeligt flødeskum og syltetøj, og du har din nye favorit!
af Christine Bille Nielsen. 2.01.2022 Foto: Martin Tanggaard.
Fastelavnsboller rmed flødeskum og hindbærsyltetøj

Der er uendelig mange varianter at vælge imellem, når det kommer til fastelavnsboller, og det bedste er at bage dem selv, så du får lige præcis dem, du allerbedst kan lide! Det store spørgsmål er, om det skal være de luftige med flødeskum eller de gammeldags, der laves af gærdej med blødt og sødt fyld af creme. Du har helt sikkert dine foretrukne, men vi er ret sikre på, at de her kunne gå hen og blive en ny favorit!

9 stk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 1 dl mælk
  • 2 spsk. sukker
  • 2 æg (1 til pensling)
  • 225 g hvedemel
  • 125 g koldt smør

Fyld

  • ½ l piskefløde
  • 12 store spsk. hindbærsyltetøj

Pynt

  • 1 spsk. flormelis
  • 1 spsk. hindbærpulver

Sådan laver du fastelavnsboller

Wienerdej

  1. Rør gæren ud i mælken. Tilsæt sukker, 1 æg og mel, og ælt dejen godt.
  2. Rul dejen ud til en firkant 30 x 20 cm. Bank smørret fladt med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir, til det måler 15 x 20 cm. 
  3. Læg smørret på den ene side af dejen, og fold den anden side dej over smørret. Pak dejen ind i bagepapir, og læg den i køleskabet i 30 minutter.
  4. Rul dejen ud på et melstrøet bord, til den er 1 cm tyk. Sørg for, at der hele tiden er mel nok på bordet, så dejen ikke hænger fast.
  5. Børst melet af dejen, og fold 1/3 af dejen fra den ene side ind mod midten. Børst melet af dejen i den anden side, og fold det henover, så du har et fint stykke dej foldet i 3 lag.
  6. Læg dejen på køl i 30 minutter. Gentag udrulningen 2 gange mere, men uden at lægge dejen i køleskabet mellem udrulningerne. Vend dejen om ved hver udrulning, så den bliver rullet ud på den modsatte led hver gang.
  7. Rul dejen ud, til den måler 25 x 25 cm, og skær den i 9 firkanter. Fold hjørnerne ind mod midten af dejen, og form dem let som boller. Sæt bollerne med foldningerne nedad på en bageplade med bagepapir.
  8. Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse, og pensl med sammenpisket æg. Bag bollerne 12-15 minutter ved 175°, til de er lysebrune, og lad dem køle helt af.

Fyld

  1. Pisk fløden til skum. Skær forsigtigt toppen af bollerne. Kom 1 stor spsk. hindbærsyltetøj i hver bolle, og sprøjt godt med flødeskum. Læg toppen af bollen på flødeskummet.

Pynt

  1. Rør flormelis og hindbærpulver sammen, kom det i en lille sigte, og drys det over bollerne ved servering.