Fastelavnsboller med mokkacreme

Antal: 
20 stk.
Det skal du bruge: 
Boller
5 dl sødmælk
150 g smør
150 g flormelis
1 tsk. stødt kardemomme
800 g hvedemel
50 g gær
Mælk til pensling
Fyld
4 dl piskefløde
200 g mascarpone
4 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
4 spsk. kold espresso
200 g marcipan
Pynt
30 g mørk chokolade

Sådan gør du:

Boller

  • Hæld mælk, smør og flormelis i en kasserolle, og varm op under omrøring, til smørret er smeltet.

  • Køl blandingen af til 37°, og rør gæren i.

  • Sigt kardemomme og hvedemel sammen, og hæld det i en røremaskine med dejkrog – gem 1-2 dl.

  • Hæld mælkeblandingen i skålen, og ælt ved lav hastighed, til dejen er ensartet. Tilsæt mere mel efterhånden.

  • Form dejen til boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

  • Lad dem hæve et lunt sted i 1 time.

  • Bag bollerne i ovnen ved 220° i ca. 10 minutter.

  • Tag bollerne ud af ovnen, pensl straks med lidt mælk, og lad dem køle af.

Fyld og pynt

  • Hæld piskefløde, mascarpone, sukker og vaniljesukker i en skål, og pisk til en stiv creme.

  • Vend kold espresso i, og sæt cremen på køl i mindst 30 minutter.

  • Del de afkølede boller i 2 dele.

  • Skær marcipanen i skiver, og fordel dem på bollerne.

  • Smør mokkacremen på.

  • Riv chokoladen, drys den over bollerne, og servér.