Se også
Kager
Fastelavnsboller med mokkacreme
Den gammeldags fastelavnsbolle af gærdej træder ind i de voksnes rækker med smag af espresso. Prøv opskriften her!
af Ingrid Schilde.
7.01.2022
Foto: Marta Aubert.
Fastelavnsboller er bestemt ikke kun for børn, og især ikke denne, som er fyldt med delikat mokkacreme og marcipan.
20 stk
Boller
- 5 dl sødmælk
- 150 g smør
- 150 g flormelis
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 800 g hvedemel
- 50 g gær
- Mælk til pensling
Fyld
- 4 dl piskefløde
- 200 g mascarpone
- 4 spsk. sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 4 spsk. kold espresso
- 200 g marcipan
Pynt
- 30 g mørk chokolade
Sådan laver du fastelavnsboller med mokkacreme
Boller
- Hæld mælk, smør og flormelis i en kasserolle, og varm op under omrøring, til smørret er smeltet.
- Køl blandingen af til 37°, og rør gæren i.
- Sigt kardemomme og hvedemel sammen, og hæld det i en røremaskine med dejkrog – gem 1-2 dl.
- Hæld mælkeblandingen i skålen, og ælt ved lav hastighed, til dejen er ensartet. Tilsæt mere mel efterhånden.
- Form dejen til boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Lad dem hæve et lunt sted i 1 time.
- Bag bollerne i ovnen ved 220° i ca. 10 minutter.
- Tag bollerne ud af ovnen, pensl straks med lidt mælk, og lad dem køle af.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Fyld og pynt
- Hæld piskefløde, mascarpone, sukker og vaniljesukker i en skål, og pisk til en stiv creme.
- Vend kold espresso i, og sæt cremen på køl i mindst 30 minutter.
- Del de afkølede boller i 2 dele.
- Skær marcipanen i skiver, og fordel dem på bollerne.
- Smør mokkacremen på.
- Riv chokoladen, drys den over bollerne, og servér.