Sådan gør du:
Boller
-
Hæld mælk, smør og flormelis i en kasserolle, og varm op under omrøring, til smørret er smeltet.
-
Køl blandingen af til 37°, og rør gæren i.
-
Sigt kardemomme og hvedemel sammen, og hæld det i en røremaskine med dejkrog – gem 1-2 dl.
-
Hæld mælkeblandingen i skålen, og ælt ved lav hastighed, til dejen er ensartet. Tilsæt mere mel efterhånden.
-
Form dejen til boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
-
Lad dem hæve et lunt sted i 1 time.
-
Bag bollerne i ovnen ved 220° i ca. 10 minutter.
-
Tag bollerne ud af ovnen, pensl straks med lidt mælk, og lad dem køle af.
Fyld og pynt
-
Hæld piskefløde, mascarpone, sukker og vaniljesukker i en skål, og pisk til en stiv creme.
-
Vend kold espresso i, og sæt cremen på køl i mindst 30 minutter.
-
Del de afkølede boller i 2 dele.
-
Skær marcipanen i skiver, og fordel dem på bollerne.
-
Smør mokkacremen på.
-
Riv chokoladen, drys den over bollerne, og servér.