Kager

Fastelavnsboller med mokkacreme

Den gammeldags fastelavnsbolle af gærdej træder ind i de voksnes rækker med smag af espresso. Fastelavnsboller er bestemt ikke kun for børn, og især ikke denne, som er fyldt med delikat mokkacreme og marcipan.
af Ingrid Schilde 7.01.2022 Foto: Marta Aubert
Fastelavnsboller med mokkacreme og marcipan
20 personer

Boller

  • 5 dl sødmælk
  • 150 g smør
  • 150 g flormelis
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 800 g hvedemel
  • 50 g gær
  • Mælk til pensling

Fyld

  • 4 dl piskefløde
  • 200 g mascarpone
  • 4 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 4 spsk. kold espresso
  • 200 g marcipan

Pynt

  • 30 g mørk chokolade

Sådan gør du: 

  1. Boller: Hæld mælk, smør og flormelis i en kasserolle, og varm op under omrøring, til smørret er smeltet.
  2. Køl blandingen af til 37°, og rør gæren i.
  3. Sigt kardemomme og hvedemel sammen, og hæld det i en røremaskine med dejkrog – gem 1-2 dl.
  4. Hæld mælkeblandingen i skålen, og ælt ved lav hastighed, til dejen er ensartet. Tilsæt mere mel efterhånden.
  5. Form dejen til boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  6. Lad dem hæve et lunt sted i 1 time.
  7. Bag bollerne i ovnen ved 220° i ca. 10 minutter.
  8. Tag bollerne ud af ovnen, pensl straks med lidt mælk, og lad dem køle af.

Fyld og pynt:

  1. Hæld piskefløde, mascarpone, sukker og vaniljesukker i en skål, og pisk til en stiv creme.
  2. Vend kold espresso i, og sæt cremen på køl i mindst 30 minutter.
  3. Del de afkølede boller i 2 dele.
  4. Skær marcipanen i skiver, og fordel dem på bollerne.
  5. Smør mokkacremen på.
  6. Riv chokoladen, drys den over bollerne, og servér.