Har du allerede serveret fastelavnsboller flere gange i februar, så er en fastelavnsstang måske det næste, du skal kaste dig over. I denne fastelavnsstang med hindbærcreme er der nok til 12-14 personer. Overrask familie, venner og de glade fastelavnsbørn med denne lækkerhed!
Prøv også opskriften på en lækker galopkringle!
Lækker fastelavnsstang
(12-14 personer)
Det skal du bruge:
3 dl mælk
50 g gær
1 dl sukker
0,25 tsk. salt
100 g smør, stuetemperatur
1 tsk. kardemomme, stødt
500 g hvedemel
revet skal fra 1 citron
æg til pensling
mandelflager
Fyld:
200 gram Odens Mandelfyldning
6 dl piskefløde
1,5 dl hindbær
6 tsk. sukker
Elsker du hjemmebag, så er vores serie med Det Søde Køkken noget for dig!
Sådan laver du en fastelavnsstang:
- Lun mælken til 30 °C. Tilføj de resterende ingredienser i en skål og ælt, indtil dejen er elastisk Lad dejen hæve dækket mindst 30 minutter.
- Del dejen i to stykker og rul dem ud som lange brød. Læg dem på en bageplade og lad hæve omkring 40 minutter. Forvarm ovnen til 200 °C.
- Pensl brødene med æg og drys med mandelflager. Bag dem i 15-20 minutter. Lad dem derefter køle af.
- Pisk fløde med sukker. Tilsæt hindbær og bland sammen. Skær spidsen af brødene og halvér dem. Sprøjt mandenfyldning og cremen på bunden og drys evt. med flormelis.
Læs også: Sådan laver du de bedste kanelsnegle