Fastelavnsstang med hindbærcreme

Har du allerede serveret fastelavnsboller flere gange i februar, så er en fastelavnsstang måske det næste, du skal kaste dig over. I denne fastelavnsstang med hindbærcreme er der nok til 12-14 personer. Overrask familie, venner og de glade fastelavnsbørn med denne lækkerhed!

Prøv også opskriften på en lækker galopkringle!

Lækker fastelavnsstang

(12-14 personer)

Det skal du bruge:
3 dl mælk
50 g gær
1 dl sukker
0,25 tsk. salt
100 g smør, stuetemperatur
1 tsk. kardemomme, stødt
500 g hvedemel
revet skal fra 1 citron
æg til pensling
mandelflager

Fyld:
200 gram Odens Mandelfyldning
6 dl piskefløde
1,5 dl hindbær
6 tsk. sukker

Elsker du hjemmebag, så er vores serie med Det Søde Køkken noget for dig!

Sådan laver du en fastelavnsstang:

  1. Lun mælken til 30 °C. Tilføj de resterende ingredienser i en skål og ælt, indtil dejen er elastisk Lad dejen hæve dækket mindst 30 minutter.
  2. Del dejen i to stykker og rul dem ud som lange brød. Læg dem på en bageplade og lad hæve omkring 40 minutter. Forvarm ovnen til 200 °C.
  3. Pensl brødene med æg og drys med mandelflager. Bag dem i 15-20 minutter. Lad dem derefter køle af.
  4. Pisk fløde med sukker. Tilsæt hindbær og bland sammen. Skær spidsen af brødene og halvér dem. Sprøjt mandenfyldning og cremen på bunden og drys evt. med flormelis.

Læs også: Sådan laver du de bedste kanelsnegle