Se også
Kager
Friske citronsnitter
Disse citronsnitter er perfekte til eftermiddagskaffen, og tager sig specielt godt ud sammen med en lækker, varm kop earl grey-te.
Af Cecilia Fahlström
29.01.2018
Foto: Tia Borgsmidt.
20 personer
Citronsnitter
- 225 g smør
- 320 g hvedemel
- 425 g sukker
- ½ tsk. salt
- 4 æg
- 1,6 dl citronsaft
- 1 spsk. fintrevet usprøjtet citronskal
Pynt
- Flormelis
- Usprøjtet citronskal
Der ér bare noget skønt ved smagskombinationen af syrlig citron og sød dej. Disse citronsnitter er utroligt friske, og er perfekte som små eftermiddags-hapsere. Ekstra lækre bliver de ovenikøbet, hvis de nydes sammen en kop earl grey-te af slagsen, der indeholder citrusfrugten "bergamot". Mmm, et sødt/syrligt og utroligt lækkert makkerpar!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
citronsnitter - Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175°, og beklæd en bageform, der måler 23 x 33 cm med bagepapir.
- Pisk smør, 280 g mel, 100 g sukker og salt sammen i en skål i et par minutter, indtil dejen samles.
- Pres dejen ned i bunden af springformen, og sørg for, at den er lige tyk over det hele.
- Bag bunden i 20 minutter.
- Pisk det resterende sukker og mel med æg, citronsaft og citronskal, indtil konsistensen er ensartet.
- Hæld citronblandingen over den forbagte bund, og bag videre i yderligere 20 minutter, eller indtil citronblandingen har sat sig.
- Tag citronkagen ud af ovnen, lad den køle af, og stil den derefter i køleskabet.
- Skær kagen i aflange snitter, og sigt flormelis over.
- Riv skallen af citronen i tynde strimler, og dekorér kagen.