Friske citronsnitter

Antal: 
20 stk.
Det skal du bruge: 
Citronsnitter
225 g smør
320 g hvedemel
425 g sukker
½ tsk. salt
4 æg
1,6 dl citronsaft
1 spsk. fintrevet usprøjtet citronskal
Pynt
Flormelis
Usprøjtet citronskal

Der ér bare noget skønt ved smagskombinationen af syrlig citron og sød dej. Disse citronsnitter er utroligt friske, og er perfekte som små eftermiddags-hapsere. Ekstra lækre bliver de ovenikøbet, hvis de nydes sammen en kop earl grey-te af slagsen, der indeholder citrusfrugten "bergamot". Mmm, et sødt/syrligt og utroligt lækkert makkerpar! 

citronsnitter - Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 175°, og beklæd en bageform, der måler 23 x 33 cm med bagepapir.
  2. Pisk smør, 280 g mel, 100 g sukker og salt sammen i en skål i et par minutter, indtil dejen samles.
  3. Pres dejen ned i bunden af springformen, og sørg for, at den er lige tyk over det hele.
  4. Bag bunden i 20 minutter.
  5. Pisk det resterende sukker og mel med æg, citronsaft og citronskal, indtil konsistensen er ensartet.
  6. Hæld citronblandingen over den forbagte bund, og bag videre i yderligere 20 minutter, eller indtil citronblandingen har sat sig.
  7. Tag citronkagen ud af ovnen, lad den køle af, og stil den derefter i køleskabet.
  8. Skær kagen i aflange snitter, og sigt flormelis over.
  9. Riv skallen af citronen i tynde strimler, og dekorér kagen.