Antal:
12 stk.
Det skal du bruge:
Muffins
125 g smør
4 æg
2¾ dl sukker
2 dl rismel
¾ dl kakao
1 spsk. fiberHusk
2 tsk. vaniljesukker
1 nip salt
1 nip flormelis
Hindbærsauce
250 g hindbær
1 dl sukker
1½ dl vand
1 spsk. kartoffelmel
Desuden
Friske hindbær
Lidt flormelis
Sådan laver du glutenfri chokolademuffins med hindbærsauce
- Tænd ovnen på 175°.
- Smelt smørret, og lad det køle af.
- Rør imens æg og sukker cremet.
- Bland de tørre ingredienser, og vend dem i æggemassen.
- Tilsæt smørret, og rør til en jævn dej.
- Hæld dejen i 12 papirmuffinforme, som du stiller ned i en fast muffinform. Du kan også bruge si-likoneforme.
- Bag dem midt i ovnen i 10-15 minutter – det afhænger af, hvor klæge du gerne vil have dem.
- Lav imens saucen.
- Hæld bær og sukker i en kasserolle, bring det i kog, og skru ned for blusset.
- Tilsæt evt. lidt af vandet.
- Rør vand og kartoffelmel sammen, og rør det i bærrene.
- Lad blandingen tykne, mens du rører – den må ikke koge.
- Hæld blandingen igennem en trådsi.
- Pynt hver muffin med friske hindbær, og drys lidt flormelis over. Servér med hindbærsauce til.