Græskarkage med ostecreme

Det skal du bruge: 
Græskarkage
6 æg
450 g sukker
2½ dl vindruekerneolie
300 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
1½ tsk natron
1½ tsk stødt kanel
½ tsk salt
½ tsk revet muskat
420 g revet græskar, fx hokkaido
Ostecreme
270 g flødeost naturel, fx Philadelphia
270 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
40 g blødt smør
200 g mascarpone
Pynt
Revet, økologisk citronskal

Prøv denne lækre græskarkage med en skøn ostecreme. Efteråret byder på de skønneste græskar, som faktisk kan bruges til alt fra kager til snacks og uhygge på altanen. 

Se også: Var du vild med græskarkage, vil du sikkert også kunne lide disse svampede græskarboller

Græskarkage med ostecreme - sådan gør du:

  1. Pisk æg og sukker luftigt.
  2. Bland olien forsigtigt i.
  3. Vend alle de resterende ingredienser i med kærlig hånd, så æggemassen ikke bliver flad.
  4. Hæld dejen i en smurt bradepande eller 2 springforme.
  5. Bag ved 180º i ca. 35-45 minutter.

Ostecreme: 

  1. Kom flødeosten i en skål.
  2. Sigt flormelis og vaniljesukker i, og rør det sammen.
  3. Det bløde smør og mascarponen røres dernæst i, til det hele bliver en jævn og blød masse.

Når din græskarkage er kold:

  1. Smør massen på i et jævnt lag.
  2. Riv citronskal hen over kagen.
  3. Opbevar kagen på køl, så cremen holder sig frisk.

Læs også: Guide til kønne efterårskranse