Kager

Græskarkage med ostecreme

Sådan laver du en skøn græskarkage toppet med den dejligste ostecreme. Supernem opskrift på en kage, der helt sikkert vil være et hit blandt gæsterne.
5.10.2020 05.10.2020- af Anna Hedegaard. Foto: Jakob Valling/valling.com

Græskarkage

  • 6 æg
  • 450 g sukker
  • 2½ dl vindruekerneolie
  • 300 g hvedemel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1½ tsk natron
  • 1½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk revet muskat
  • 420 g revet græskar, fx hokkaido

Ostecreme

  • 270 g flødeost naturel, fx Philadelphia
  • 270 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 40 g blødt smør
  • 200 g mascarpone

Pynt

  • Revet, økologisk citronskal

Sådan laver du græskarkage med ostecreme

Prøv denne lækre græskarkage med en skøn ostecreme. Efteråret byder på de skønneste græskar, som faktisk kan bruges til alt fra kager til snacks og uhygge på altanen.

Græskarkage

  1. Pisk æg og sukker luftigt.

  2. Bland olien forsigtigt i.

  3. Vend alle de resterende ingredienser i med kærlig hånd, så æggemassen ikke bliver flad.

  4. Hæld dejen i en smurt bradepande eller 2 springforme.

  5. Bag ved 180º i ca. 35-45 minutter.

Ostecreme

  1. Kom flødeosten i en skål.

  2. Sigt flormelis og vaniljesukker i, og rør det sammen.

  3. Det bløde smør og mascarponen røres dernæst i, til det hele bliver en jævn og blød masse.

Når din græskarkage er kold

  1. Smør massen på i et jævnt lag.

  2. Riv citronskal hen over kagen.

  3. Opbevar kagen på køl, så cremen holder sig frisk.