Gulerodsmuffins med mascarponecreme
Kager

Gulerodsmuffins med mascarponecreme

af Mai Knauer 19.01.2021
Foto: Colombus Leth.
Står du med en rest gulerødder, kan de let forvandles til herlige gulerodsmuffins med cremet mascarponecreme! Gulerodsmuffins er altid en god idé med deres uimodståelige smag og konsistens. Velbekomme!

Gulerodsmuffins:

  • 5 gulerødder
  • 50 g valnøddekerner
  • 3 æg
  • 200 g sukker
  • 50 g smør
  • ½ dl vindruekerneolie
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. vaniljesukker

Topping:

  • 100 g mascarpone
  • 3 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 12 valnøddekerner

Sådan laver du gulerodsmuffins

  1. Skræl og riv gulerødderne, og kom dem i en skål.
  2. Hak valnødderne på et skærebræt.
  3. Pisk æg og sukker sammen til en cremet æggesnaps.
  4. Smelt smørret, kom det i æggemassen sammen med vindruekerneolie, og rør igen.
  5. Bland hvedemel, bagepulver, kanel og vaniljesukker i en skål, og sigt blandingen i æggemassen.
  6. Rør det godt sammen.
  7. Tilsæt gulerødder og valnødder, og rør dejen sammen.
  8. Tænd ovnen på 180°.
  9. Kom dejen i muffinforme beklædt med papirforme.
  10. Bag kagerne i ovnen i ca. 20-25 minutter.
  11. Test, om de er færdige, ved at stikke en tynd pind i en muffin – hvis der er dej på pinden, er de ikke færdige og skal bages lidt mere.
  12. Lad kagerne afkøle helt på en bagerist, inden du pynter dem.

Sådan laver du topping

  1. Rør mascarpone med flormelis og vaniljesukker, og kom cremen i en sprøjtepose med stjernetylle.
  2. Sprøjt cremen på kagerne, og afslut med en valnød på toppen.

Tip!
Du kan evt. tilsætte 50 g rosiner eller tranebær for en saftigere smag.