HAVE
Bede & græsplæne
Drivhus & orangeri
Terrasse & altan
Kompost & gødning
Hæk & hegn
Frugter & bær
Havetips
Dyr & insekter
Træer & buske
Krydderurter
Havekalender
Ukrudt
Blomster & planter
Køkkenhave
Haveindretning
OPSKRIFTER
Forretter
Småkager & cookies
Brød & boller
Aftensmad
Desserter
Drinks & cocktails
Salat
Kager
Juice & saft
Tilbehør
Konfekt
Tips & tricks
DIY
Buketter & kranse
Skønhed & velvære
Højtider & mærkedage
DIY-projekter
Strik & hækling
BOLIG
Boligreportage
Indretning & trends
Tips & tricks
Stueplanter
VIDEO
OM
Abonnement
Nyt ISABELLAS
Annoncører
Om os
Kontakt
Nyhedsbrev
Prøv magasinet
Annonce
Annonce
Annonce
Kager
Gulerodsmuffins med mascarponecreme
Står du med en rest gulerødder, kan de let forvandles til herlige gulerodsmuffins med cremet mascarponecreme! Gulerodsmuffins er altid en god idé med deres uimodståelige smag og konsistens. Velbekomme!
af Mai Knauer
19.01.2021
Foto: Colombus Leth.
Annonce
Gulerodsmuffins:
5 gulerødder
50 g valnøddekerner
3 æg
200 g sukker
50 g smør
½ dl vindruekerneolie
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. vaniljesukker
Topping:
100 g mascarpone
3 spsk. flormelis
1 tsk. vaniljesukker
12 valnøddekerner
Annonce
Se også
Gulerodskage med banan og dadler
Sådan laver du gulerodsmuffins
Skræl og riv gulerødderne, og kom dem i en skål.
Hak valnødderne på et skærebræt.
Pisk æg og sukker sammen til en cremet æggesnaps.
Smelt smørret, kom det i æggemassen sammen med vindruekerneolie, og rør igen.
Bland hvedemel, bagepulver, kanel og vaniljesukker i en skål, og sigt blandingen i æggemassen.
Rør det godt sammen.
Tilsæt gulerødder og valnødder, og rør dejen sammen.
Tænd ovnen på 180°.
Kom dejen i muffinforme beklædt med papirforme.
Bag kagerne i ovnen i ca. 20-25 minutter.
Test, om de er færdige, ved at stikke en tynd pind i en muffin – hvis der er dej på pinden, er de ikke færdige og skal bages lidt mere.
Lad kagerne afkøle helt på en bagerist, inden du pynter dem.
Sådan laver du topping
Rør mascarpone med flormelis og vaniljesukker, og kom cremen i en sprøjtepose med stjernetylle.
Sprøjt cremen på kagerne, og afslut med en valnød på toppen.
Tip!
Du kan evt. tilsætte 50 g rosiner eller tranebær for en saftigere smag.
Se også
Speltbrød med gulerødder og hørfrø
gulerodskage
kageopskrifter
Annonce
Andre lækre opskrifter
Kager
Bløde chokoladesnegle toppet med flormelis
Kager
Æble-brunsviger
Kager
Nemme mandelkager med hindbær og hvid chokolade
Kager
Minilagkager med kakaobunde og Baileys-skum
Annonce
ISABELLAS ANBEFALER
Mad
10 råvarer du skal spise i oktober
Havetips
Oktober i haven
Grønt
10 opskrifter med kål
Buketter & kranse
5 smukke efterårsbuketter
Mest læste
Rengøring og husholdning
7 steder, du har glemt at gøre rent
ISABELLAS
Smugkig i det nye ISABELLAS
Kager
Æblekage med kanel
Konfekt
Sunde havregrynskugler med dadler
Tilbehør
Ovnbagt hokkaido-græskar
Sponsoreret indhold
Annonce