Det skal du bruge:
Gulerodsmuffins:
5 gulerødder
50 g valnøddekerner
3 æg
200 g sukker
50 g smør
½ dl vindruekerneolie
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. vaniljesukker
Topping:
100 g mascarpone
3 spsk. flormelis
1 tsk. vaniljesukker
12 valnøddekerner
Sådan laver du gulerodsmuffins
- Skræl og riv gulerødderne, og kom dem i en skål.
- Hak valnødderne på et skærebræt.
- Pisk æg og sukker sammen til en cremet æggesnaps.
- Smelt smørret, kom det i æggemassen sammen med vindruekerneolie, og rør igen.
- Bland hvedemel, bagepulver, kanel og vaniljesukker i en skål, og sigt blandingen i æggemassen.
- Rør det godt sammen.
- Tilsæt gulerødder og valnødder, og rør dejen sammen.
- Tænd ovnen på 180°.
- Kom dejen i muffinforme beklædt med papirforme.
- Bag kagerne i ovnen i ca. 20-25 minutter.
- Test, om de er færdige, ved at stikke en tynd pind i en muffin – hvis der er dej på pinden, er de ikke færdige og skal bages lidt mere.
- Lad kagerne afkøle helt på en bagerist, inden du pynter dem.
Sådan laver du topping
- Rør mascarpone med flormelis og vaniljesukker, og kom cremen i en sprøjtepose med stjernetylle.
- Sprøjt cremen på kagerne, og afslut med en valnød på toppen.
Tip!
Du kan evt. tilsætte 50 g rosiner eller tranebær for en saftigere smag.