Kager

Hindbærkage med daddel-nøddebund

af Cecilia Fahlström. 24.06.2020
Foto: Stine Christiansen
Flere og flere vil gerne undgå hvidt, raffineret sukker, og heldigvis byder naturen på flere alternativer, som du ovenikøbet kan købe økologisk i større supermarkeder. Vi forkæler dig med fem ”grønne” alternativer til klassiske kager og konfekt.
9 personer

Bund

  • 6 store dadler
  • 50 g mandelmel
  • 150 g cashewnødder
  • 30 g kokosolie
  • 1½ tsk. vaniljepulver
  • ½ tsk. fint salt
  • 25 g kakaopulver
  • 15 g kakaonibs

Top

  • 300 g rå cashewnødder
  • 1 citron
  • 260 g friske hindbær
  • 10 g frysetørrede hindbær
  • 60 g kokosolie
  • ½ banan
  • 150 g Coconut cream (Urtekram)
  • 1 tsk. vaniljepulver

Desuden

  • 100 g mørk chokolade

hindbærkage med daddel-nøddebund - Sådan gør du

Bund:

  1. Skær dadlerne over, og pil stenene ud.
  2. Hæld de udstenede dadler og de resterende ingredienser i en foodprocessor, og blend det hele godt igennem.
  3. Beklæd bunden af en form, der måler ca. 18 x 18 cm, med bagepapir, og hæld daddelmassen i.
  4. Fordel massen ligeligt i hele formen, og pres den godt sammen. Stil formen i køleskabet.

Top:

  1. Udblød cashewnødderne i en skål vand natten over.
  2. Pres saften af citronen.
  3. Hæld alle ingredienser i en blender, og blend det grundigt igennem et par minutter, indtil hindbærmassen er let og luftig.
  4. Hæld den oven på daddelbunden, og glat overfladen med en palet.
  5. Stil formen i køleskabet i mindst 4 timer.

 

Desuden:

Løft hindbærkagen ud af formen, og skær den i 9 kvadrater. Smelt den mørke chokolade over vandbad, og hæld en smule over hvert stykke. Lad den stivne, og servér.