Kager
Kager
Hindbærkage med daddel-nøddebund
Flere og flere vil gerne undgå hvidt, raffineret sukker, og heldigvis byder naturen på flere alternativer, som du ovenikøbet kan købe økologisk i større supermarkeder. Vi forkæler dig med fem ”grønne” alternativer til klassiske kager og konfekt.
af Cecilia Fahlström.
24.06.2020
Foto: Stine Christiansen
9 personer
Bund
- 6 store dadler
- 50 g mandelmel
- 150 g cashewnødder
- 30 g kokosolie
- 1½ tsk. vaniljepulver
- ½ tsk. fint salt
- 25 g kakaopulver
- 15 g kakaonibs
Top
- 300 g rå cashewnødder
- 1 citron
- 260 g friske hindbær
- 10 g frysetørrede hindbær
- 60 g kokosolie
- ½ banan
- 150 g Coconut cream (Urtekram)
- 1 tsk. vaniljepulver
Desuden
- 100 g mørk chokolade
hindbærkage med daddel-nøddebund - Sådan gør du
Bund:
- Skær dadlerne over, og pil stenene ud.
- Hæld de udstenede dadler og de resterende ingredienser i en foodprocessor, og blend det hele godt igennem.
- Beklæd bunden af en form, der måler ca. 18 x 18 cm, med bagepapir, og hæld daddelmassen i.
- Fordel massen ligeligt i hele formen, og pres den godt sammen. Stil formen i køleskabet.
Top:
- Udblød cashewnødderne i en skål vand natten over.
- Pres saften af citronen.
- Hæld alle ingredienser i en blender, og blend det grundigt igennem et par minutter, indtil hindbærmassen er let og luftig.
- Hæld den oven på daddelbunden, og glat overfladen med en palet.
- Stil formen i køleskabet i mindst 4 timer.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Desuden:
Løft hindbærkagen ud af formen, og skær den i 9 kvadrater. Smelt den mørke chokolade over vandbad, og hæld en smule over hvert stykke. Lad den stivne, og servér.