Opskrift på nem og lækker jordbærtærte
Kager

Jordbærtærte – en nem og lækker opskrift

af Camilla Zarah Lawes 26.03.2014
Foto: Lars Ranek
Jordbærtærte med chokolade – så bliver det ikke bedre. Her får du en lækker opskrift på en lækker variation af den klassiske jordbærtærte, som er hurtig og nem at lave.
8 personer

Bund

  • 250 g marcipan, revet
  • 125 g koldt smør i terninger
  • 2 hele æg
  • 4 spsk. hvedemel
  • Smør til formen (aflang på 10 x 30 cm eller en rund på 20 cm)
  • 50 g smeltet mørk chokolade

Creme

  • 250 g mascarpone
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 2-3 spsk. Flormelis
  • Korn af ½ stang vanilje

Pynt

  • 250 g jordbær delt i kvarter

Drys

  • Flormelis

Denne lækre jordbærtærte med chokolade er en nem variation af den klassiske jordbærtærte - den er nem at lave, og så smager den himmelsk! Der findes næppe en bedre ven til kaffen end en sød blanding af chokolade og jordbær, og her får du en lækker opskrift på en sand klassiker i ny fortolkning.

Brug friske jordbær og vælg en god chokolade, så har du en drøm af en jordbærtærte til din kaffe. Sæt den eventuelt på køl, inden du serverer din jordbærtærte.

Sådan laver du jordbærtærte:

  • Rør marcipanen sammen med smørret.
  • Tilsæt æggene, ét ad gangen og pisk godt.
  • Vend melet i dejen.
  • Fordel dejen i den smurte form. Bag kagen i 20-25 minutter i en 175 grader varm ovn, til den er flot lysebrun.
  • Afkøl helt og pensl med smeltet mørk chokolade.
  • Pisk mascarpone med yoghurt, flormelis og vaniljekorn til en fast creme.
  • Fordel cremen på bunden og derefter jordbær.
  • Drys med flormelis.