Jordbærtærte – en nem og lækker opskrift

Antal: 
8-10 personer
Det skal du bruge: 
Bund
250 g marcipan, revet
125 g koldt smør i terninger
2 hele æg
4 spsk. hvedemel
Smør til formen (aflang på 10 x 30 cm eller en rund på 20 cm)
50 g smeltet mørk chokolade
Creme
250 g mascarpone
1 dl græsk yoghurt
2-3 spsk. Flormelis
Korn af ½ stang vanilje
Pynt
250 g jordbær delt i kvarter
Drys
Flormelis

Denne lækre jordbærtærte med chokolade er en nem variation af den klassiske jordbærtærte - den er nem at lave, og så smager den himmelsk! Der findes næppe en bedre ven til kaffen end en sød blanding af chokolade og jordbær, og her får du en lækker opskrift på en sand klassiker i ny fortolkning.

Brug friske jordbær og vælg en god chokolade, så har du en drøm af en jordbærtærte til din kaffe. Sæt den eventuelt på køl, inden du serverer din jordbærtærte.

Sådan laver du jordbærtærte:

  • Rør marcipanen sammen med smørret.
  • Tilsæt æggene, ét ad gangen og pisk godt.
  • Vend melet i dejen.
  • Fordel dejen i den smurte form. Bag kagen i 20-25 minutter i en 175 grader varm ovn, til den er flot lysebrun.
  • Afkøl helt og pensl med smeltet mørk chokolade.
  • Pisk mascarpone med yoghurt, flormelis og vaniljekorn til en fast creme.
  • Fordel cremen på bunden og derefter jordbær.
  • Drys med flormelis.