Julekage med dadler

I år skal julen have hele armen! Derfor har vi ladet pebernødder og brunkager få en tiltrængt pause fra julens søde bord og erstattet dem med en snehvid krydderkage med de bedste krydderier fra julekøkkenet.

Opskriften er simpel, og imens kagen hygger sig i ovnen, har du masser af tid til andre julerier!

Vild med julens kager? Prøv vores klassiske æbleskiver!

Julekage med dadler

Det skal du bruge til julekage:

  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 4 æg 
  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 stk. stødt kanel
  • 2 stk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. stødte nelliker
  • 200 g dadler

Glasur:

  • 300 g flormelis
  • 5 spsk. vand
  • Pynt: 75 g mandler
  • Sukkerkugler
  • Snebolde

FÅ FLERE LÆKRE JULEOPSKRIFTER MED ISABELLAS!

Sådan laver du julekage med dadler:

  1. Pisk smør og sukker godt sammen. Rør 1 æg i ad gangen. Bland mel, bagepulver og krydderier. Hak dadlerne groft, og bland dem i dejen sammen med melblandingen. 
  2. Hæld dejen i en smurt springform på ca. 22 cm i diameter, og bag kagen nederst i ovnen ved 170° i ca. 1 time og 40 minutter.
  3. Rør glasuren sammen, og smut mandlerne. Pynt den afkølede kage med glasur, smuttede mandler, sukkerkugler og snebolde.