Julekager med abrikos

Der er intet så skønt som nybagte julekager. Duften der spreder sig i køkkenet og videre ind til stuen skaber en hygge, som man ikke kan undgå at komme i julestemning af. De nybagte julekager er perfekte til en kop julete og vil være et sikkert hit hos gæsterne.

Denne opskrifte giver otte kager
100 g tørrede abrikoser
1½ spsk honning
1 tsk kanel
1½ dl æblejuice
3 æg
200 g sukker
50 g blødt smør
150 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
50 g groft hakket lys chokolade
50 g groft hakket hasselnødder

Se også: 10 skønne julegodter lige her

Julekager - husk også:
En muffinform med otte rektangulære huller
Smør til formen

Pynt til dine julekager:
Florsukker
Sløjfebånd
Kristtjørnblade

Julekager

Julekager - sådan gør du:
Kom abrikoser, honning, kanel og juice i en gryde. Kog det op og lad derefter blandingen simre uden låg i ti minutter. Lad blandingen afkøle, og mos den med en stavblender. Pisk æg, sukker og smør skummende, tilsæt mel og bagepulver, og rør det godt sammen. Tilsæt abrikosmosen, chokolade og nødder, og rør det sammen. Smør formene med lidt smør, og fordel fyldet i formene. Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 200° i 20-25 minutter, til de er gyldne på toppen. Lad kagerne afkøle, drys dem med lidt florsukker, bind et sløjfebånd om, og læg et kristtjørnblad på hver kage.

Prøv også: Opskrift på julesmåkager med ingefær her