Julelagkage med frosting og brunkagestjerner

Antal: 
8 personer
Det skal du bruge: 
Lagkagebunde
4 æg
150 g brun farin
175 g sukker
225 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
2½ tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
½ tsk. salt
3 æbler
2 dl solsikkeolie
2 små springforme, ca. 18 cm i diameter
Frosting og pynt
200 g blødt smør
300 g flormelis
1 vaniljestang
150 g flødeost naturel
½ usprøjtet citron
Brunkagestjerner (færdigkøbte eller hjemmebagte)
Evt. spiseligt guldstøv

Denne fantastiske julekage skruer helt op for julestemningen med masser af krydderier og velsmag. De klassiske brunkagesmage passer perfekt til den bløde smørcreme med flødeost. Kagen er bygget op i flere lag, der sikrer masser af god smag i hver en bid!

Sådan laver du en julelagkage med frosting og brunkagestjerner

Lagkagebunde:

  1. Tænd ovnen på 185°.

  2. Beklæd de 2 springforme med bagepapir.

  3. Pisk æg, brun farin og sukker luftigt med en elpisker.

  4. Rør mel, bagepulver, vaniljesukker og krydderier i æggemassen.

  5. Skyl æblerne, og riv dem på den grove side af et rivejern. Rør revne æbler og solsikkeolie i dejen.

  6. Fordel dejen til lagkagebundene i springformene, og bag dem i ovnen i ca. 40 minutter, til de er gennembagte.

  7. Stil formene på en bagerist, og lad kagerne køle helt af i formene.

Frosting og pynt:

  1. Pisk smør, flormelis og vaniljekorn godt sammen med en elpisker. Tilsæt flødeost, og pisk i ca. 5 minutter, til frostingen er let og luftig.

  2. Smag til med 1 spsk. friskpresset citronsaft og lidt fintrevet citronskal.

  3. Skær de afkølede kager igennem på den vandrette led, så du får i alt 4 lige tykke lagkagebunde.

  4. Læg 1 lagkagebund på et kagefad, og smør et lag flødeostefrosting på.

  5. Knus 4 af brunkagestjernerne til krummer, og drys lidt af krummerne over frostingen.

  6. Læg den næste kagebund ovenpå, og gentag med et lag frosting og knuste brunkagestjerner. Fortsæt, til alle 4 bunde er stablet.

  7. Brug en paletkniv til at smøre resten af frostingen ud på kagens sider, så man stadig kan se lidt af lagkagebundene.

  8. Stil kagen på køl i mindst 1 time.

  9. Pynt kagen med hele og knuste brunkagestjerner og evt. guldstøv på toppen.