Kager

Julelagkage med frosting og brunkagestjerner

De klassiske brunkagesmage er tryllet om til et festfyrværkeri af en julekage! Med lag af bløde brunkagebunde og lækker smørcreme er den perfekt at servere for julens gæster.
af Camilla Biesbjerg Markussen 29.11.2021 Foto: Columbus Leth.
Julekage med brunkager
8 personer

Lagkagebunde

  • 4 æg
  • 150 g brun farin
  • 175 g sukker
  • 225 g hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2½ tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. salt
  • 3 æbler
  • 2 dl solsikkeolie
  • 2 små springforme, ca. 18 cm i diameter

Frosting og pynt

  • 200 g blødt smør
  • 300 g flormelis
  • 1 vaniljestang
  • 150 g flødeost naturel
  • ½ usprøjtet citron
  • Brunkagestjerner (færdigkøbte eller hjemmebagte)
  • Evt. spiseligt guldstøv

Denne fantastiske julekage skruer helt op for julestemningen med masser af krydderier og velsmag. De klassiske brunkagesmage passer perfekt til den bløde smørcreme med flødeost. Kagen er bygget op i flere lag, der sikrer masser af god smag i hver en bid!

Sådan laver du en julelagkage med frosting og brunkagestjerner

Lagkagebunde:

  1. Tænd ovnen på 185°.

  2. Beklæd de 2 springforme med bagepapir.

  3. Pisk æg, brun farin og sukker luftigt med en elpisker.

  4. Rør mel, bagepulver, vaniljesukker og krydderier i æggemassen.

  5. Skyl æblerne, og riv dem på den grove side af et rivejern. Rør revne æbler og solsikkeolie i dejen.

  6. Fordel dejen til lagkagebundene i springformene, og bag dem i ovnen i ca. 40 minutter, til de er gennembagte.

  7. Stil formene på en bagerist, og lad kagerne køle helt af i formene.

Frosting og pynt:

  1. Pisk smør, flormelis og vaniljekorn godt sammen med en elpisker. Tilsæt flødeost, og pisk i ca. 5 minutter, til frostingen er let og luftig.

  2. Smag til med 1 spsk. friskpresset citronsaft og lidt fintrevet citronskal.

  3. Skær de afkølede kager igennem på den vandrette led, så du får i alt 4 lige tykke lagkagebunde.

  4. Læg 1 lagkagebund på et kagefad, og smør et lag flødeostefrosting på.

  5. Knus 4 af brunkagestjernerne til krummer, og drys lidt af krummerne over frostingen.

  6. Læg den næste kagebund ovenpå, og gentag med et lag frosting og knuste brunkagestjerner. Fortsæt, til alle 4 bunde er stablet.

  7. Brug en paletkniv til at smøre resten af frostingen ud på kagens sider, så man stadig kan se lidt af lagkagebundene.

  8. Stil kagen på køl i mindst 1 time.

  9. Pynt kagen med hele og knuste brunkagestjerner og evt. guldstøv på toppen.