Kager

Kærnemælkshorn med citronremonce

Her får du vores opskrift på lækre kærnemælkshorn, der får et syrligt modspil af citronremonce.
af Susanne Palmqvist 12.05.2020 Foto AOP
Kærnemælkshorn med citronremonce
16 personer

Kærnemælkshorn

  • 250 g hvedemel
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • 165 g koldt smør
  • 25 g gær
  • 1 dl kærnemælk

Remonce:

  • 25 g marcipan
  • 2 usprøjtede citroner
  • 50 g blødt smør
  • 50 g sukker

Desuden:

  • 1 æg til pensling
  • 1 pose mandelflager
  • Flormelis
  • Vand
  • 1 usprøjtet citron

Sådan bager du kærnemælkshorn

  • Bland mel, sukker, vaniljesukker og salt. Skær smørret i små stykker, og smuldr det i dejen.
  • Rør gæren ud i kold kærnemælk, og hæld det i dejen.
  • Saml dejen hurtigt med hænderne – den er lidt klistret, men det skal den være.
  • Stil den tildækket til hævning i 1½ time.

Sådan laver du remonce:

  • Riv marcipanen groft.
  • Riv skallen af citronen fint, og pres lidt af saften.
  • Rør alle ingredienser sammen til en blød remonce.
  • Del dejen i 2, og rul hver del ud til en cirkel på et godt melstrøet bord.
  • Skær hver cirkel i 8-12 trekanter. Kom en skefuld remonce på i den brede ende, og rul hornene sammen.
  •  Læg dem på plader med sammenføjningen nedad.

Desuden:

  • Pensl kærnemælkshornene med sammenpisket æg eller bare æggehviden. Drys med mandelflager.
  • Lad dem efterhæve ½ time.
  • Bag dem i ovnen ved 200° i 15-20 minutter.
  • Afkøl på en rist.
  • Rør flormelis med lidt vand til en glasur, og pynt kærnemælkshornene med tynde striber.
  • Riv skallen af 1 usprøjtet citron, og pynt inden servering.