Kardemommesnurrer - verdens bedste opskrift
De søde, bløde snurrer er blevet særdeles populære, og kan efterhånden fås i de fleste bagerbutikker rundt omkring i landet. Og det forstår vi godt; for de er vidunderlige at sætte tænderne i!
Snurrerne laves både i en kanel- og en kardemommeudgave og selvom den helt simple, klassiske udgave med kanel er god, har vi altså bare et svagt punkt for denne skønne variant med kardemomme i hovedrollen.
Dej
- 50 g gær
- 5 dl mælk
- 150 g smør, usaltet
- 1 1/2 dl sukker
- 1 1/2 tsk malet kardemomme
- 1/2 tsk salt
- Ca. 11 dl hvedemel
Fyld
- 200 g smør, stuetemperatur
- 1 dl sukker
- 2 spsk kanel
Pensling
- Æg
Pynt
- 1/2 dl vand
- 2 spsk lys sirup
- 1 dl sukker
- 2 tsk malet kardemomme
- 1 spsk stødt kardemomme
Sådan laver du kardemommesnurrer
Dej
-
Smuldr gærdet i dejskålen. Varm mælken til 37° og hæld det over gærdet. Rør til det er opløst.
-
Tilsæt smørret i små stykker sammen med sukker, kardemomme, salt og det meste af melet. Rør dejen sammen i røremaskine i 10 minutter. Tilsæt mere mel hvis nødvendigt.
-
Lad dejen hæve i en time.
Fyld
-
Skær smørret i mindre stykker, og pisk det samme med sukker og kanel i.
Foldning
- Bred dejen ud på et melet bagebord og del den i to bidder. Rul hver klump ud til en firkant på 50x30cm. Fordel fyldet på og fold dejen dobbelt fra den lange side.
- Skær 15 strimler af hver dejplade. Snor strimlerne og vrid dem sammen til en knude med enderne nedenunder. Sæt dem på en bageplade og lad hæve i 40 minutter.
- Tænd ovnen på 225°.
Pensling
- Pensel med piskede æg og bag midt i ovnen i 12-15 minutter.
Pynt
-
Rør vand og sirup sammen.
-
Bland sukker, malet kardemomme og stødt kardemomme i en skål.
-
Pensl de nybagte snurrer med sirupsvandet, og strø kardemommesukkeret over.
TIP: Det er nemt at skære dejstrimlerne med en pizzaslicer!