
Kiksekage – verdens bedste opskrift

Det skal du bruge:
- 200 g mørk chokolade 70 %
- 200 g mælkechokolade
- 200 g smør
- 4 spsk. piskefløde
- 1 pakke firkantede vaniljekiks
- 1½ bakke brombær
Kiksekage er en af de nemmeste og lækreste desserter, du kan servere for dine gæster. Med brombær på toppen smager kiksekagen ikke bare godt, den ser også skøn ud på bordet.
Sådan laver du kiksekage med brombær:
-
Hak chokoladen groft, og hæld den i en skål sammen med smørret. Smelt det hele over vandbad, og tilsæt piskefløden under omrøring.
-
Beklæd en lille brødform med bagepapir, og hæld et lille lag chokoladecreme i bunden.
-
Fordel et lag vaniljekiks oven på chokoladen, og gentag med chokoladecreme og kiks lag efter lag, indtil chokoladen slipper op. Det sidste lag skal være chokolade.
-
Dæk formen til, og stil den i køleskabet i minimum 2 timer.
-
Pynt kiksekagen med brombær lige inden servering.
Tip: Du kan sagtens erstatte halvdelen af den mørke chokolade med lys chokolade, hvis du ønsker en mildere smag.

Sådan laver du en kiksekage trin for trin
Her er en trin for trin-opskrift, på en version med makroner.
- 3 dl piskefløde
- 300 g mørk chokolade, 70 %
- 120-150 g makroner
- 3 spsk hindbærmarmelade
- 100 g blandede bær (hindbær, blåbær, brombær

Trin 1: Kog fløden op i en gryde.

Trin 2: Hak chokoladen groft.

Trin 3: Smelt chokoladen i den varme fløde, og rør det godt sammen.

Trin 4: Beklæd en rugbrødsform med bagepapir. Fordel 1/3 af makronerne i bunden af rugbrødsformen. Smør 1 spsk hindbærmarmelade ud over makronerne.

Trin 5: Hæld 1/3 af chokoladecremen over makronerne. Gentag med endnu 2 lag makroner med 1 spsk hindbærmarmelade og 1/3 chokoladecreme fordelt over hvert makronlag.

Trin 6: Skyl bærrene, og læg dem på toppen af kagen. Sæt kagen på køl i ca. 5-6 timer, indtil chokoladen har sat sig. Server luksuskiksekagen med en god kop kaffe eller et glas boblende cava.
