Klassiske napoleonskager

Napoleonskagen stammer fra midten af 1800-tallet. Der er uvist, om navnet henviser til det franske ord ”napolitain”, der betyder ”fra Napoli” eller til Napoleon I. Hans berømte franske kok Marie-Antoine Carême (1784-1833) skulle i så fald have videreudviklet kagen fra den klassiske butterdejskage mille-feuille, der på fransk betyder “tusinde blade”, hvilket henviser til butterdejen, som deler sig i flere meget tynde lag.

FÅ OPSKRIFTER OG INSPIRATION TIL FLERE LÆKRE DESSERTER I ISABELLAS!

Napoleonskagen egner sig perfekt som dessertkage til en familiefødselsdag eller til eftermiddagskaffen, hvis du får besøg. Nedenfor finder du ingredienserne til denne smagfulde og lækre dessertklassiker.

Klassiske napoleonskager

Antal: 8 stk.

  • 4 plader frossen butterdej
  • 4 æggeblommer
  • ½ dl sukker
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 3 dl mælk
  • 1 vaniljestang
  • 3 dl piskefløde
  • 4 plader husblas
  • 4 spsk. hindbærmarmelade
  • 150 g flormelis

Pynt:

  • Ca. 2 dl piskefløde
  • Ribsgelé til pynt

Prøv også denne vidunderlige rugbrødslagkage, som er en rigtig sønderjysk klassiker.

I galleriet herunder finder du en trin-for-trin guide til, hvordan du laver dine egne napoleonskager!