Kokoscupcakes med tørret ananas

Når vintermånederne føles grå og kolde, kan du give dig i kast med disse sommerlige cupcakes. De både ligner, dufter og smager som en sommerdag i paradis. Så lad dig bare drømme væk. De fine kokoscupcakes kan serveres i alverdens flotte papirforme, og vil med garanti pynte på ethvert bord.

Det skal du bruge til dine kokoscupcakes:

12 cupcakes

TØRRET ANANAS:

  • 1 lille sød ananas
  • 1-2 spsk. flormelis

CUPCAKES:

  • 1 dåse kokosmælk  
  • 1 moden banan
  • 2 æg
  • 1½ dl smagsneutral rapsolie
  • 150 g sukker
  • 50 g hvedemel
  • 75 g kokosmel
  • 1 spsk. bagepulver

KOKOSSKUM:

  • Den faste del af kokosmælken
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk. flormelis
  • 1-2 spsk. kokosmel

Se også: Dekorér cupcakes med Ditte Julie Jensen
 

Sådan gør du:

TØRRET ANANAS:

  1. Tænd ovnen på 100°.
  2. Skær skrællen af ananassen, skær ananassen i tynde skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  3. Drys med en lille smule flormelis.
  4. Bag dem i ovnen ved 100° i ca. 1 time.
  5. Hvis skiverne endnu ikke er helt tørre, kan du vende dem om og bage dem længere. De bliver først helt sprøde, når de er kølet af.

CUPCAKES:

  1. Skru ovnen op på 175°.
  2. Åbn dåsen med kokosmælk og kom den tykke del i toppen i en skål, og stil den i køleskabet. Den skal gemmes til skummet.
  3. Mos bananen og bland den med æg, olie og sukker.
  4. Bland mel, kokosmel og bagepulver sammen og rør den tørre blanding i æggemassen.
  5. Tilsæt ½ dl af den tynde kokosmælk, og rør dejen sammen.
  6. Fordel dejen i 12 små muffinforme.
  7. Bag kagerne i ovnen i ca. 20 minutter. 

KOKOSSKUM:

  1. Pisk den tykke kokosmælk luftig med en elpisker.
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn og flormelis i skummet.
  3. Sprøjt skummet på toppen af kagerne og sæt en skive tørret ananas på toppen af hver cupcake.
  4. Drys med kokosmel.
Vil du prøve flere opskrifter med kokos? Prøv disse: Hindbærsnitter med kokos