Når vintermånederne føles grå og kolde, kan du give dig i kast med disse sommerlige cupcakes. De både ligner, dufter og smager som en sommerdag i paradis. Så lad dig bare drømme væk. De fine kokoscupcakes kan serveres i alverdens flotte papirforme, og vil med garanti pynte på ethvert bord.
Det skal du bruge til dine kokoscupcakes:
12 cupcakes
TØRRET ANANAS:
- 1 lille sød ananas
- 1-2 spsk. flormelis
CUPCAKES:
- 1 dåse kokosmælk
- 1 moden banan
- 2 æg
- 1½ dl smagsneutral rapsolie
- 150 g sukker
- 50 g hvedemel
- 75 g kokosmel
- 1 spsk. bagepulver
KOKOSSKUM:
- Den faste del af kokosmælken
- 1 vaniljestang
- 2 spsk. flormelis
- 1-2 spsk. kokosmel
Se også: Dekorér cupcakes med Ditte Julie Jensen
Sådan gør du:
TØRRET ANANAS:
- Tænd ovnen på 100°.
- Skær skrællen af ananassen, skær ananassen i tynde skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Drys med en lille smule flormelis.
- Bag dem i ovnen ved 100° i ca. 1 time.
- Hvis skiverne endnu ikke er helt tørre, kan du vende dem om og bage dem længere. De bliver først helt sprøde, når de er kølet af.
CUPCAKES:
- Skru ovnen op på 175°.
- Åbn dåsen med kokosmælk og kom den tykke del i toppen i en skål, og stil den i køleskabet. Den skal gemmes til skummet.
- Mos bananen og bland den med æg, olie og sukker.
- Bland mel, kokosmel og bagepulver sammen og rør den tørre blanding i æggemassen.
- Tilsæt ½ dl af den tynde kokosmælk, og rør dejen sammen.
- Fordel dejen i 12 små muffinforme.
- Bag kagerne i ovnen i ca. 20 minutter.
KOKOSSKUM:
- Pisk den tykke kokosmælk luftig med en elpisker.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn og flormelis i skummet.
- Sprøjt skummet på toppen af kagerne og sæt en skive tørret ananas på toppen af hver cupcake.
- Drys med kokosmel.
Vil du prøve flere opskrifter med kokos? Prøv disse: Hindbærsnitter med kokos