Kager

Krydderkage med kastanjesmørcreme

Man går aldrig galt i byen med en lækker krydderkage! Hvis du vil prøve en lækker variant, skal du kaste dig over denne med smørblødt kastanjecreme på toppen.
Af Winnie Methmann og Anita Banner Foto: Winnie Methmann 14.11.2022
Billede af en krydderkage med kastanjecreme

Ægte kastanje, kaldet spise kastanjer, er den karakteristiske skal med mange bløde pigge, hvori der ligger en til tre nødder. Det er disse nødder, som anses for at være en delikatesse i især Sydeuropa. De kræver ofte tilberedning i form af kogning eller bagning, men kernerne inde bag den hvide hinde kan også spises rå, når de er helt friske. De smager af nødder med en blød sprødhed. Når man tilbereder dem, bliver de som kogte kartofler i konsistensen.

4 personer

Det skal du bruge

  • 250 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 4 æg
  • 1 spsk. stødt kanel
  • ½ spsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 250 g mel
  • Smør og sukker til formen
  • Flødeostecreme: 50 g friske kastanjer uden skal og hinde
  • 50 g smør
  • 100 g flormelis
  • 200 g flødeos
  • ½ tsk. vaniljesukker

Opskrift på krydderkage med kastanjecreme

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 175 grader
  2. Pisk smør og sukker sammen i en skål, til du opnår en cremet konsistens
  3. Tilsæt 1 æg ad gangen, mens du rører i dejen
  4. Tilsæt krydderier, bagepulver og salt
  5. Kom til sidst melet i lidt efter lidt, og rør til en ensartet masse
  6. Smør en springform, Ø 24 cm, med smør, og strø sukker i, så formen er dækket af et tyndt lag.
  7. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ca. 60 minutter, til den er gennembagt.
  8. Lad kagen afkøle helt.

Kastanjecreme

  1. Hak kastanjerne fint, og gem en håndfuld til pynt.
  2. Rør smør, flormelis, flødeost og vaniljesukker sammen.
  3. Vend de hakkede kastanjer i cremen, og smør dem oven på kagen.
  4. Drys med hakkede kastanjer, og servér.

Opbevaring af spisekastanjer

Ægte kastanjer skal opbevares mørkt og køligt. Det kunne være i køleskabets grøntsagsskuffe. Der vil de kunne holde sig 2 uger. Du kan også fryse dine Spisekastanjer - både før og efter tilberedning - holdbarheden i fryseren er op til 6 måneder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.