Krydderlagkage med valnødder, flødeostecreme og snedrys

Det skal du bruge: 
Kagebunde
Lidt smør og mel
140 g valnøddekerner
2,4 dl vand
1 tsk. natron
120 g smør
200 g sukker
2 æg
2 vaniljestænger
½ usprøjtet citron
2 tsk. citronsaft
360 g mel
2 tsk. kanel
2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt muskat
½ tsk. stødt nellike
½ tsk. salt
Flødeostecreme
450 g flormelis
75 g usaltet smør, stuetemperatur
190 g flødeost naturel (ikke light), køleskabskoldt
Desuden
1 håndfuld valnøddekerner
Flormelis

Kagen er til 8 personer 

Sådan laver du kagebunden:

  1. Tænd ovnen på 170°.
  2. Smør 2 springforme, der måler 17 cm i diameter, med lidt smør, og drys med mel. Bank det overskydende mel ud.
  3. Hak valnødderne, og hæld dem i en skål.
  4. Bring vandet i kog, og hæld det over valnødderne.
  5. Tilsæt natron, og rør rundt.
  6. Stil skålen til side.
  7. Pisk smør med sukker i en skål, indtil det er lyst og luftigt.
  8. Tilsæt æggene, og pisk godt.
  9. Flæk vaniljestængerne på langs, og skrab vaniljekornene ud.
  10. Riv skallen af citronen.
  11. Kom vaniljekorn, citronsaft og -skal i ægge-blandingen, og pisk igen.
  12. Sigt mel, kanel, ingefær, muskat, nellike og salt sammen i en skål, og hæld det over i skålen med smør-æggeblandingen under omrøring.
  13. Tilsæt til sidst vand og valnødder, og rør, indtil dejen er jævn og ensartet.
  14. Fordel dejen ligeligt i springformene, og bag kagebundene i ovnen i ca. 30 minutter, eller indtil du kan stikke en strikkepind i kagen, uden at der hænger dej ved.
  15. Lad kagebundene afkøle helt.

Sådan laver du flødeostecremen:

  1. Pisk flormelis og smør sammen ved medium hastighed, indtil det er godt blandet.
  2. Tilsæt al flødeosten på én gang, og pisk, indtil den er godt blandet med smørret.
  3. Skru op på høj hastighed, og pisk videre i ca. 5 minutter, indtil cremen er let og luftig.
  4. Pas på ikke at piske for længe, da cremen så bliver tynd og flydende.
  5. Smør et tykt lag flødeostecreme på den nederste bund, og placér forsigtigt den øverste bund ovenpå.
  6. Pynt med valnøddekerner, og drys med flormelis inden servering.