Daddelkage med mørk karamelsauce

Antal: 
8 personer
Det skal du bruge: 
Kage:
250 g friske dadler
1 tsk. natron
125 g blødt smør
180 g mørk muscovadosukker
2 æg, str. XL
180 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel
1 knsp. havsalt
Karamelsauce:
1½ dl piskefløde
50 g smør
125 g mørk muscovadosukker
3 spsk. lys sirup
2 knsp. havsalt

Sådan laver du Daddelkagen: 

  • Tænd ovnen på 180°.
  • Hak dadlerne groft, og drys natron over.
  • Hæld 2 dl kogende vand på, og lad dadlerne stå i ca. 5 minutter, indtil de er blevet bløde og mosede i konsistensen.
  • Blend blandingen, til den er glat. Alternativt kan du bruge en gaffel til at mose dadlerne helt ud og derefter køre dem igennem en si.
  • Pisk smørret med muscovadosukkeret, til det er lyst og luftigt. Det tager ca. 5 minutter.
  • Rør æggene i 1 efter 1, og sigt så mel, bagepulver, kanel og salt i.
  • Vend til sidst forsigtigt daddelblandingen i dejen.
  • Hæld dejen i en smurt form, Ø 25 cm, og bag kagen i ovnen ca. 35 minutter ved 180°.
  • Har du ikke en form som vist på billedet, så brug blot en almindelig springform.

Sådan laver du karamelsaucen:

  • Bland fløde, smør, muscovadosukker, sirup og salt i en tykbundet gryde, og bring det i kog under omrøring.
  • Lad det småkoge i ca. 5 minutter, til saucen er tyknet lidt og er ensartet i konsistensen.
  • Servér kagen ved stuetemperatur med den lune karamelsauce over.

Tip! Hvis du vil gøre lidt ekstra ud af det, kan du også servere en kold kugle vaniljeis til kagen. 
Det smager skønt sammen med den kolde karamelsauce.