Se også
Kager
Mandelkage med TUC-kiks, kaffeskum og sommerbær
Glæd dine sommergæster med denne lækkerbisken af en kage, hvor solmodne bær er i selskab med cremet kaffeskum, knasende chokolade og saftig mandelbund. Bunden indeholder også de klassiske salte TUC-kiks, som giver et afstemt modspil til den søde kage.
Tekst: Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Columbus Leth
2.04.2023
8 personer
Mandelkage:
- 200 g sukker
- 100 g æggehvider
- 75 g TUC-kiks
- 180 g mandler
- 1 tsk. Bagepulver
- 50 g mørk chokolade
- 1 rund springform, 20 cm i diameter
Kaffeskum
- 150 g mascarpone
- 4 spsk. friskbrygget kaffe (afkølet)
- 50 g flormelis
- 1 dl piskefløde
Til servering:
- 100 g jordbær
- 100 g hindbær
- 100 g blåbær
- 30 g mørk chokolade
- Evt. rød skovsyre
Sådan laver du mandelkage med TUC-kiks, kaffeskum og sommerbær:
Mandelkage:
- Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i bunden af formen.
- Rør sukker og æggehvider sammen med en ske i en skål – de skal ikke piskes luftige.
- Blend TUC-kiks og 120 g mandler til fint mel i en minihakker eller foodprocessor. Hak resten af mandlerne groft med en kniv.
- Rør mandel- og kiksemel, grofthakkede mandler og bagepulver i æggehvidemassen.
- Hak den mørke chokolade groft, og vend den i dejen.
- Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 30 minutter. Afkøl den på en bagerist.
Kaffeskum:
- Pisk mascarpone, kaffe og flormelis sammen i en skål med en elpisker.
- Pisk fløden til skum i en anden skål.
- Vend flødeskummet sammen med mascarponemassen, så du får en luftig creme.
Servering:
- Anret kagen på et fad, og fordel kaffeskummet ovenpå.
- Skyl jordbær, hindbær og blåbær, og hak chokoladen groft.
- Pynt kagen med de friske bær, hakket chokolade og evt. rød skovsyre.