Kager

Mandelkage med TUC-kiks, kaffeskum og sommerbær

Glæd dine sommergæster med denne lækkerbisken af en kage, hvor solmodne bær er i selskab med cremet kaffeskum, knasende chokolade og saftig mandelbund. Bunden indeholder også de klassiske salte TUC-kiks, som giver et afstemt modspil til den søde kage.
Tekst: Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Columbus Leth 2.04.2023
Sommerkage med jordbær, blåbær og hindbær på mandelbund med kaffeskum
8 personer

Mandelkage:

  • 200 g sukker
  • 100 g æggehvider
  • 75 g TUC-kiks
  • 180 g mandler
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 50 g mørk chokolade
  • 1 rund springform, 20 cm i diameter

Kaffeskum

  • 150 g mascarpone
  • 4 spsk. friskbrygget kaffe (afkølet)
  • 50 g flormelis
  • 1 dl piskefløde

Til servering:

  • 100 g jordbær
  • 100 g hindbær
  • 100 g blåbær
  • 30 g mørk chokolade
  • Evt. rød skovsyre

Sådan laver du mandelkage med TUC-kiks, kaffeskum og sommerbær:

Mandelkage:

  1. Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i bunden af formen.
  2. Rør sukker og æggehvider sammen med en ske i en skål – de skal ikke piskes luftige.
  3. Blend TUC-kiks og 120 g mandler til fint mel i en minihakker eller foodprocessor. Hak resten af mandlerne groft med en kniv.
  4. Rør mandel- og kiksemel, grofthakkede mandler og bagepulver i æggehvidemassen.
  5. Hak den mørke chokolade groft, og vend den i dejen.
  6. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 30 minutter. Afkøl den på en bagerist.

Kaffeskum:

  1. Pisk mascarpone, kaffe og flormelis sammen i en skål med en elpisker.
  2. Pisk fløden til skum i en anden skål.
  3. Vend flødeskummet sammen med mascarponemassen, så du får en luftig creme.

Servering:

  1. Anret kagen på et fad, og fordel kaffeskummet ovenpå.
  2. Skyl jordbær, hindbær og blåbær, og hak chokoladen groft.
  3. Pynt kagen med de friske bær, hakket chokolade og evt. rød skovsyre.