Kager
Kager
Marcipantærter med appelsin
Lav små fine marcipantærter, og væk lykke omkring kagebordet. Vi har opgraderet de små marcipantærter med syltet appelsin og figner.
af Redaktionen
1.03.2016
Foto: John Bendtsen (Wichmann & Bendtsen Photography)
Tærter lavet i små fine tærteforme ser meget elegante ud som del af kagebuffeten eller på dessertbordet. De søde tærter får syrligt modspil af den gode smag af appelsin. Desuden smager tærterne også godt med en kugle vaniljeis til. Hvis du ikke har tærteforme ved hånden, kan du istedet bruge små muffinforme.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Prøv også: Nøddetærte med marcipan
Det skal du bruge til marcipantærter med appelsin:
12 stk.- 1 blød banan
- 50 g marcipan
- 50 g blødt smør
- 100 g sukker
- 35 g brun farin
- 1 æg
- 2 spsk. skyr
- 100 g mel
- ½ tsk. bagepulver
- 1 spsk. smør
- 50 g mørk chokolade
- 25 g hasselnøddeflager
- 2 appelsiner
- 1 dl sukker
- 1 stjerneanis
- 6 tørrede figner
Se også:Pynt op med mos
Sådan laver du marcipantærter:
- Tænd ovnen på 175°. Mos bananen, hak marcipanen, og rør det sammen til en grov kompot.
- Pisk smør, sukker og brun farin hvidt og luftigt. Rør ægget i, tilsæt banankompot og skyr. Rør godt.
- Bland mel og bagepulver sammen, og sigt det i dejen. Vend den forsigtigt med en dejskraber til en ensartet dej.
- Smør 12 små tærteforme, der måler 4 cm i diameter, med smør. Fordel dejen i formene.
- Bag kagerne i ovnen i 10 minutter. Tjek med en spids kniv eller strikkepind, om de er færdige − der må ikke hænge dej ved.
- Afkøl tærterne til stuetemperatur. Smelt chokoladen over vandbad, og pensl toppene af kagerne. Drys med hasselnøddeflager.
- Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter − gem den overskydende saft til lagen. Skær fignerne i små stykker.
- Kom figner, appelsinsaft, sukker og stjerneanis i en kasserolle, og kog lagen til en tyk sirup. Kom fileterne og fignerne i, og lad siruppen afkøle.
- Servér tærterne med syltet appelsin, figner og sirup over.