Marcipantærter med appelsin

Tærter lavet i små fine tærteforme ser meget elegante ud som del af kagebuffeten eller på dessertbordet. De søde tærter får syrligt modspil af den gode smag af appelsin. Desuden smager tærterne også godt med en kugle vaniljeis til. Hvis du ikke har tærteforme ved hånden, kan du istedet bruge små muffinforme.

Prøv også: Nøddetærte med marcipan

Det skal du bruge til marcipantærter med appelsin:

12 stk.
  • 1 blød banan
  • 50 g marcipan
  • 50 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 35 g brun farin
  • 1 æg
  • 2 spsk. skyr 
  • 100 g mel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 spsk. smør
  • 50 g mørk chokolade
  • 25 g hasselnøddeflager
Syltede appelsiner:
  • 2 appelsiner
  • 1 dl sukker
  • 1 stjerneanis
  • 6 tørrede figner

Se også:Pynt op med mos 

Sådan laver du marcipantærter:

  1. Tænd ovnen på 175°. Mos bananen, hak marcipanen, og rør det sammen til en grov kompot.
  2. Pisk smør, sukker og brun farin hvidt og luftigt. Rør ægget i, tilsæt banankompot og skyr. Rør godt.
  3. Bland mel og bagepulver sammen, og sigt det i dejen. Vend den forsigtigt med en dejskraber til en ensartet dej.
  4. Smør 12 små tærteforme, der måler 4 cm i diameter, med smør. Fordel dejen i formene.
  5. Bag kagerne i ovnen i 10 minutter. Tjek med en spids kniv eller strikkepind, om de er færdige − der må ikke hænge dej ved.
  6. Afkøl tærterne til stuetemperatur. Smelt chokoladen over vandbad, og pensl toppene af kagerne. Drys med hasselnøddeflager.
Syltede appelsiner og figner: 
  1. Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter − gem den overskydende saft til lagen. Skær fignerne i små stykker.
  2. Kom figner, appelsinsaft, sukker og stjerneanis i en kasserolle, og kog lagen til en tyk sirup. Kom fileterne og fignerne i, og lad siruppen afkøle.
  3. Servér tærterne med syltet appelsin, figner og sirup over.

Hvis du var vild med de små marcipantærter med appelsin så prøv vores opskrift på hjemmelavet marcipan!