Antal:
8 pers.
Det skal du bruge:
Blommekage:
125 g smør
200 g sukker
50 g brun farin
2 æg
1 dl mælk
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. kanel
250 g udstenede blommer + lidt til pynt
Evt. flødeskum eller is som tilbehør
Efteråret byder på et væld af saftige blommer, som er skønne at bruge i kager, desserter osv. Følg denne opskrift og lad forskellige blommesorter forsøde din kage og gøre den blød og svampet.
Sådan gør du
- Pisk smør, sukker og brun farin godt sammen.
- Tilsæt æggene, 1 ad gangen, og rør mælk i dejen.
- Bland mel, bagepulver og kanel, og rør det i dejen.
- Skær blommerne i mindre stykker, og vend dem i dejen.
- Fordel dejen i en smurt springform, Ø 20 cm, og bag kagen ved 180° i ca. 40 minutter.
- Lad kagen afkøle på en rist, og pynt med blommer inden servering.
- Servér evt. kagen med flødeskum eller en kugle vaniljeis til.