Se også
Kager
Nem og dejlig blommekage
Lad blommer forsøde din kage, og servér et stykke blommekage til eftermiddagskaffen eller som dessert for dine gæster. Få opskriften her!
af Bente Halkjær
24.09.2019
Foto: Tia Borgsmidt og Shutterstock.
8 personer
Blommekage:
- 125 g smør
- 200 g sukker
- 50 g brun farin
- 2 æg
- 1 dl mælk
- 200 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. kanel
- 250 g udstenede blommer + lidt til pynt
- Evt. flødeskum eller is som tilbehør
Efteråret byder på et væld af saftige blommer, som er skønne at bruge i kager, desserter osv. Følg denne opskrift og lad forskellige blommesorter forsøde din kage og gøre den blød og svampet.
Sådan gør du
- Pisk smør, sukker og brun farin godt sammen.
- Tilsæt æggene, 1 ad gangen, og rør mælk i dejen.
- Bland mel, bagepulver og kanel, og rør det i dejen.
- Skær blommerne i mindre stykker, og vend dem i dejen.
- Fordel dejen i en smurt springform, Ø 20 cm, og bag kagen ved 180° i ca. 40 minutter.
- Lad kagen afkøle på en rist, og pynt med blommer inden servering.
- Servér evt. kagen med flødeskum eller en kugle vaniljeis til.