Blommekage med marcipan
Kager

Blommekage med marcipan

af Mai Knauer 6.10.2015
Foto: Columbus Leth
Frugttærter er et hit i efteråret, og denne blommekage er absolut ingen undtagelse. Marcipan, blommer og amaretto udgør den perfekte trio - især når du serverer blommekagen med flødeskum eller creme fraiche til.

Brug nogle af efterårets mange skønne blommer i en lækker blommekage. Marcipan og amaretto gør den ekstra god, og den vil helt sikkert blive populær på kagebordet til eftermiddagskaffen. 

Prøv også: Blommekage med hasselnødder

Blommekage med marcipan og amaretto

6-8 personer Det skal du bruge til blommekage
  • 200 g marcipan
  • 200 g sukker
  • 200 g smør
  • 4 æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 spsk. amaretto eller anden mandellikør, kan udelades
  • 10 små blommer, gerne victoriablommer
  • Tilbehør: Flødeskum eller cremefraiche

Sådan laver du blommekage 

  1. Kom marcipan og sukker i en foodprocessor, og rør det godt igennem. Tilsæt smøret lidt af gangen. Kom æggene i 1 ad gangen.
  2. Vend til sidst mel i, og smag til med amaretto. 
  3. Beklæd en rund springform, der har en diameter på 22-24 cm, med bagepapir, og hæld dejen i. 
  4. Halvér blommerne, befri dem for sten, og stik dem ned i dejen. Bag kagen i ovnen ved 180° i 45-50 minutter.
  5. Servér med flødeskum eller cremefraiche.

Læs også: Herlige opskrifter med mirabeller