En lækker, svampet kage med mandler, ricotta og rabarber. Har du ikke en creme brulé-brænder, kan du sagtens undlade at brænde marengsen. Kagen smager skønt uanset.
Af Louisa Lorang / Foto: Columbus Leth9.05.2025
6 personer
Kage
½ vaniljestang
120 g smør
275 g sukker
4 æg
240 g mandelmel
1 spsk. sukker
300 g ricotta
200 g rabarber
2 spsk. rørsukker
50 g mandelflager
Lidt smør til formen
1 springform, 20 cm i diameter
Marengs
250 g sukker
50 g vand
1 knsp. salt
100 g glukosesirup
40 g pasteuriserede æggehvider
1 sprøjtepose med stor, rund tylle
1 lille creme brulé-gasbrænder
Kage
Tænd ovnen på 160° varmluft. Smør en springform med smør, og beklæd bunden med bagepapir.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en skarp kniv. Pisk vaniljekorn, smør og sukker luftigt i en skål med en elpisker.
Del æggene i blommer og hvider, og pisk æggeblommerne i smørblandingen. Sigt mandelmel i, og vend dejen sammen.
Pisk hviderne stive med 1 spsk. sukker i en skål med en elpisker. Vend ricotta i dejen, og fold herefter forsigtigt hviderne i.
Fordel dejen i springformen. Skyl rabarber, skær dem i mindre stykker, og vend dem med rørsukker. Top kagen med mandelflager og rabarber, og bag den i ovnen i ca. 50 minutter, eller til den er gennembagt. Lad den afkøle lidt i formen. Anret den på et fad, og lad den køle helt.
Marengs
Smelt sukker sammen med vand, salt og glukosesirup i en gryde (det skal ikke tage farve, men boble let. og gerne ramme 120°).
Pisk hviderne stive i en skål med en elpisker. Pisk herefter forsigtigt den varme sukkerlage i, og pisk i 5-10 minutter.
Fyld marengsmassen i sprøjteposen, og sprøjt store toppe på kagen. Brænd marengsen med en lille creme brulé-gasbrænder.