HAVE
Bede & græsplæne
Drivhus & orangeri
Terrasse & altan
Kompost & gødning
Hæk & hegn
Frugter & bær
Havetips
Dyr & insekter
Træer & buske
Krydderurter
Havekalender
Ukrudt
Blomster & planter
Køkkenhave
Haveindretning
OPSKRIFTER
Forretter
Småkager & cookies
Brød & boller
Aftensmad
Desserter
Drinks & cocktails
Salat
Kager
Juice & saft
Tilbehør
Konfekt
Tips & tricks
DIY
Buketter & kranse
Skønhed & velvære
Højtider & mærkedage
DIY-projekter
Strik & hækling
BOLIG
Boligreportage
Indretning & trends
Tips & tricks
Stueplanter
VIDEO
OM
Abonnement
Nyt ISABELLAS
Annoncører
Om os
Kontakt
Nyhedsbrev
Prøv magasinet
Kager
Rødbede-chokolade-kage
Rødbede i kage tilfører sødme og lækker konsistens, så tøv ikke med at kaste dig over denne fristende rødbede-chokolade-kage, der både gemmer på chokolade indeni og udenpå!
af Mai Knauer
19.01.2021
Foto: Colombus Leth.
Rødbede-chokolade-kage:
300 g rødbeder
3 dl vindruekerneolie
5 æg
250 g hvedemel
100 g rent kakaopulver
2 tsk. vaniljesukker
350 g sukker
3 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
Chokoladecreme:
100 g mørk chokolade, hakket
200 g smør blødt
3½ dl flormelis
½ spsk. rent kakaopulver
1 dl piskefløde
Pynt:
50 g ristede kokosflager
Se også
Sød og cremet rødbedelatte
Opskriften er til 8 personer.
Sådan laver du rødbede-chokolade-kage
Pak rødbederne ind i sølvpapir, og bag dem i ovnen på 200° i ca. 1 time, til de er gennembagte.
Lad dem afkøle et par minutter, og befri dem for skræl, mens de er varme. Skær dem i grove tern, og kør dem i en blender til en god mos.
Lad mosen afkøle helt, tilsæt olie, og bland igen.
Kom massen i en skål, og tilsæt 1 æg ad gangen – pisk godt imellem hvert æg.
Bland de tørre ingredienser i en anden skål, sigt blandingen i rødbedemassen, og rør det godt sammen.
Tænd ovnen på 180°.
Fordel dejen i en springform, Ø 20 cm, beklædt med bagepapir.
Bag kagen i ca. 35-40 minutter – læg evt. sølvpapir over kagen de sidste minutter, hvis du synes, at den bliver for mørk.
Lad kagen afkøle på en bagerist, til den er helt kold.
Sådan laver du chokoladecreme
Smelt chokoladen over vandbad, og lad den køle af et par minutter.
Pisk smør og flormelis sammen i en skål.
Tilsæt kakao, og pisk igen.
Kom den smeltede chokolade og piskefløde i, og pisk det hele sammen til en fløjlsblød creme.
Del kagen på midten, og smør den med 6 spsk. chokoladecreme i et jævnt lag.
Læg kagen sammen, og fordel resten af cremen over kagen med en paletkniv.
Drys de ristede kokosflager på halvdelen af kagen, og pynt evt. med en fin blomst.
Se også
Fletbrød med chokoladefyld
rødbede
kageopskrifter
chokoladekage
Andre lækre opskrifter
Kager
Æble-gulerodsmuffins med kanel
Kager
Pæretærte med karamelskum
Kager
Citronsnitter med kokos
Kager
Cheesecake med brunkagebund og syltede appelsiner
ISABELLAS ANBEFALER
Småkager & Cookies
23 julesmåkager, du skal bage denne jul
Indretning
Hvordan skal din adventskrans se ud i år? Her har du 23 fantastiske bud
Stue
Inspiration til juleudsmykning: Kom med ind i 15 stemningsfyldte julestuer
DIY
Gaveidéer: Hjemmelavede julegaver
Mest læste
Småkager & Cookies
23 julesmåkager, du skal bage denne jul
Konfekt
Sunde havregrynskugler med dadler
Desserter og kager
Mette Blomsterberg citronspecier
Højtider & mærkedage
Lav dit eget julepynt: Her er vores bedste idéer!
Desserter og kager
Blomsterbergs brunkager – som mormor lavede dem
Sponsoreret indhold