Det skal du bruge:
Rødbede-chokolade-kage:
300 g rødbeder
3 dl vindruekerneolie
5 æg
250 g hvedemel
100 g rent kakaopulver
2 tsk. vaniljesukker
350 g sukker
3 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
Chokoladecreme:
100 g mørk chokolade, hakket
200 g smør blødt
3½ dl flormelis
½ spsk. rent kakaopulver
1 dl piskefløde
Pynt:
50 g ristede kokosflager
Opskriften er til 8 personer.
Sådan laver du rødbede-chokolade-kage
- Pak rødbederne ind i sølvpapir, og bag dem i ovnen på 200° i ca. 1 time, til de er gennembagte.
- Lad dem afkøle et par minutter, og befri dem for skræl, mens de er varme. Skær dem i grove tern, og kør dem i en blender til en god mos.
- Lad mosen afkøle helt, tilsæt olie, og bland igen.
- Kom massen i en skål, og tilsæt 1 æg ad gangen – pisk godt imellem hvert æg.
- Bland de tørre ingredienser i en anden skål, sigt blandingen i rødbedemassen, og rør det godt sammen.
- Tænd ovnen på 180°.
- Fordel dejen i en springform, Ø 20 cm, beklædt med bagepapir.
- Bag kagen i ca. 35-40 minutter – læg evt. sølvpapir over kagen de sidste minutter, hvis du synes, at den bliver for mørk.
- Lad kagen afkøle på en bagerist, til den er helt kold.
Sådan laver du chokoladecreme
- Smelt chokoladen over vandbad, og lad den køle af et par minutter.
- Pisk smør og flormelis sammen i en skål.
- Tilsæt kakao, og pisk igen.
- Kom den smeltede chokolade og piskefløde i, og pisk det hele sammen til en fløjlsblød creme.
- Del kagen på midten, og smør den med 6 spsk. chokoladecreme i et jævnt lag.
- Læg kagen sammen, og fordel resten af cremen over kagen med en paletkniv.
- Drys de ristede kokosflager på halvdelen af kagen, og pynt evt. med en fin blomst.