En lækker og perfekt snasket chokoladekage med den skønneste karamelliseret kokostopping. Den minder lidt om 'den du ved nok'-kagen.
Af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Columbus Leth16.06.2025
16 stk
Chokoladekage
150 g blødt smør
250 g sukker
3 æg
2 tsk. vaniljesukker
35 g rent kakaopulver
125 g hvedemel
1 knsp. salt
1 bradepande, ca. 18 x 25 cm
Topping
150 g sukker
150 g lys sirup
50 g smør
2 spsk. rent kakaopulver
1½ dl piskefløde
175 g kokosmel
Chokoladekage
Tænd ovnen på 200°. Rør smør og sukker cremet i en skål. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør 1-2 minutter for hvert æg, til konsistensen er let og luftig.
Sigt vaniljesukker, kakaopulver, hvedemel og salt i æggemassen, og vend det hele sammen til en jævn dej.
Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir, og bag kagen i ovnen i ca. 20 minutter.
Topping
Hæld sukker, sirup, smør og kakaopulver i en gryde, og varm det forsigtigt op under omrøring. Tilsæt fløde, og kog blandingen igennem under omrøring. Tag gryden af varmen.
Vend kokosmel i blandingen, og fordel den på kagen i et jævnt lag. Sæt kagen tilbage i ovnen, og bag den i yderligere 10 minutter, til toppingen er sprød. Lad kagen afkøle inden servering.