Kager

Saftig chokoladekage med kokostopping

En lækker og perfekt snasket chokoladekage med den skønneste karamelliseret kokostopping. Den minder lidt om 'den du ved nok'-kagen.
Af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Columbus Leth16.06.2025
16 stk

Chokoladekage

  • 150 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 3 æg
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 35 g rent kakaopulver
  • 125 g hvedemel
  • 1 knsp. salt
  • 1 bradepande, ca. 18 x 25 cm

Topping

  • 150 g sukker
  • 150 g lys sirup
  • 50 g smør
  • 2 spsk. rent kakaopulver
  • 1½ dl piskefløde
  • 175 g kokosmel‌

Chokoladekage

  1. Tænd ovnen på 200°. Rør smør og sukker cremet i en skål. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør 1-2 minutter for hvert æg, til konsistensen er let og luftig.
  2. Sigt vaniljesukker, kakaopulver, hvedemel og salt i æggemassen, og vend det hele sammen til en jævn dej.
  3. Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir, og bag kagen i ovnen i ca. 20 minutter.

Topping

  1. Hæld sukker, sirup, smør og kakaopulver i en gryde, og varm det forsigtigt op under omrøring. Tilsæt fløde, og kog blandingen igennem under omrøring. Tag gryden af varmen.
  2. Vend kokosmel i blandingen, og fordel den på kagen i et jævnt lag. Sæt kagen tilbage i ovnen, og bag den i yderligere 10 minutter, til toppingen er sprød. Lad kagen afkøle inden servering.

Sponsoreret indhold